Ryanair končí s linkou z Brna do Berlína. Prodával už letenky na léto, skončí ale v březnu

Boeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště BrnoBoeing 737-800 společnosti Ryanair v Brně. Foto: Letiště Brno

Letos v dubnu zavedené letecké spojení z Brna do Berlína skončí. Letecká společnost Ryanair potvrdila, že s koncem zimního letového

Letos v dubnu zavedené letecké spojení z Brna do Berlína skončí. Letecká společnost Ryanair potvrdila, že s koncem zimního letového řádu s provozem této linky skončí.

Tuto linku nebudeme od dubna 2020 již provozovat,“ řekl mluvčí Ryanairu Denis Barabas. Podle něj jde o rozhodnutí, které se zakládá na pravidelném hodnocení výkonnosti linky i poptávky na trhu. „Linky do Milána – Bergama a Londýna zůstávají,“ dodal.

Krok Ryanairu je překvapivý: firma už prodávala letenky na letní letový řád a tak vše nasvědčovalo tomu, že se udrží i déle než rok. Poslední let je naplánován na sobotu 28. března. Cestujícím s letenkami do letního letového řádu firma vrátí peníze.

Pro Brno šlo o třetí linku Ryanairu, pro cestující o jeden z nejlevnějších způsobů, jak se proletět: cena jednosměrné letenky se pohybuje téměř vždy v řádu stokorun, aktuálně je většina k dispozici za 259 korun. „Věříme, že nová linka bude mít úspěch, a předpokládáme, že počet odbavených cestujících za rok 2019 by na této lince mohl činit až 25 tisíc lidí,“ řekl letos v dubnu při startu linky vedoucí přepravního provozu Letiště Brno Radek Lang.

Přímé spojení Brna s Berlínem zůstane i nadále několika autobusy a jedním párem vlaků, od května dojde také k protažení jednoho z railjetů z Grazu do Prahy až do Berlína.

Ztráta linky nás samozřejmě mrzí, ale nám i našim partnerům, především regionálním institucím, to jasně ukazuje, že musíme společně daleko více pracovat na obrazu našeho krásného města a kraje. Za nás, jako provozovatele letiště, pevně věříme, že se nám podaří, stejně jako se to letos podařilo s Berlínem, získat nové linky i v následujících letech. Rádi bychom všechny ujistili, že pro ostatní pravidelné linky se nic nemění a v letním letovém řádu (od 29. 3. 2020) bude i nadále pokračovat každodenní spojení do Londýna Stanstedu a linka do Milána Bergama se svojí rotací 2x týdně vrátí do dnů pondělí a pátek,“ uvedl Jakub Splavec, mediální zástupce Letiště Brno. Ryanair je aktuálně jediným dopravcem v Brně s pravidelnými linkami.

Tagy BQR Brno - Berlín Letiště Brno Ryanair SXF
82 komentářů