Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Brno chce za dvě miliardy dobudovat a zrekonstruovat kanalizaci

Brno plánuje dostavbu a rekonstrukci kanalizační stoky E. Očekává náklady skoro dvě miliardy korun, řekl ČTK radní Brna pro investice David Grund (ODS). Podle Anny Dudkové z tiskového oddělení magistrátu je součástí prací i rozšíření nádrže Makro-Ráječek nebo budování protipovodňového opatření na kanalizaci.

Radní schválili investiční záměr na práce. Zahrnuje rekonstrukci části stoky E o délce asi 1,2 kilometru a také vybudování nové stoky E1 o délce asi 1,4 kilometru v úseku ulic Hájecká, Charbulova až po Novou Mosilanu. Rekonstrukce je podle města potřebná kvůli špatnému stavu stoky. Výstavba zase zajistí odvedení odpadní vody z celého povodí k retenční nádrži a do čističky odpadních vod. Zlepší se tím odkanalizování městských částí Tuřany, Černovice, Židenice, Maloměřice a Obřany.

Investiční záměr zahrnuje také další práce, jako například rozšíření retenční nádrže Makro-Ráječek nebo budování protipovodňového opatření na kanalizaci, uvedla Dudková.

Stavět by se mohlo za pět let

Na projektové dokumentaci by se podle Grunda mohlo začít pracovat v roce 2021. „Když vše dobře půjde a připravíme to, mohla by realizace začít v roce 2024," dodal Grund.

V řádu několika měsíců by měla začít stavba kanalizace v pěti městských částech za více než miliardu korun. Dotkne se asi 3000 obyvatel v městských částech Brno-jih, Bosonohy, Maloměřice a Obřany, Tuřany a Líšeň. Brno také chystá výstavbu dvou retenčních nádrží asi za 1,5 miliardy korun. Kanalizace i retenční nádrže by měly být hotové do konce roku 2023.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky kanalizace, investice, Brno, miliardy, nádrž, ODS, městská část, Nová Mosilana, Tuřany, Maloměřice, Obřany, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce za dvě miliardy dobudovat a zrekonstruovat kanalizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.