Jak bude vypadat toto místo nad sportovní halou? Pět týmů soutěží O Cenu Nadace Proměny na obnovu parku Střed
Park Střed. Foto: město Most
Most

Most - O Cenu Nadace Proměny na obnovu parku Střed v Mostě soutěží 5 týmů. V listopadu o tom rozhodla soutěžní porota. Z dvanácti účastníků, kteří se do architektonicko-krajinářské soutěže přihlásili s portfolii svých dosavadních prací, porotci vybrali pět.

Ke kritériím výběru patřily profesní zkušenosti, motivace širšího týmu a dosavadní architektonické a krajinářské řešení projektů. Do užšího kola soutěže porota vedená Ing. arch. Petrem Leškem doporučila na základě hodnocení tyto ateliéry:

  • Jakub Chvojka
  • Land05 & gogolák + grasse
  • fbcc architecture + URBAN WATER + SVIS TCE + doc. Ing. arch. Petr Vorlík
  • Dipl. Ing. Till Rehwaldt + Ing. arch. Patrik Hoffman
  • SheArchitect + Skupina UAII + Partero

Pro postupující týmy porota hlasovala ve složení: Ing. arch. Petr Lešek, MgA. Ida Chuchlíková a Ing. Aleš Steiner jako nezávislí členové, doc. Ing. arch. Antonín Novák (správní rada nadace), Akad. arch. Petr Nesládek (město Most) jako závislí členové.

Pro uvedené ateliéry bude 4. prosince uspořádána prohlídka území a úvodní seminář, kde se podrobněji seznámí se zadáním soutěže. Vítěz architektonické soutěže Cena Nadace Proměny 2019 bude znám do konce března 2020. Všechny soutěžní návrhy budou vystaveny pro veřejnost. Vítězné řešení pak architekti představí místním obyvatelům, kteří budou mít možnost vznášet další případné podněty.

 2911parkstredtymy

Zasedání poroty. Foto: město Most

Architektonická soutěž Cena Nadace Proměny 2019 byla po pečlivé přípravě vyhlášena letos v září. Podle jejího zadání má nová podoba parku Střed respektovat výstupy z plánovacích setkání s obyvateli, zachytit jedinečný charakter místa v těsné blízkosti městského centra a vrátit do parku běžný život. Místo má znovu sloužit k odpočinku a relaxaci, příležitostně pro konání kulturních a vzdělávacích akcí. Cílem je také zlepšit kvalitu života lidí v okolí a přilákat nové skupiny uživatelů, včetně studentů a seniorů.

Architektonickou soutěž organizuje Nadace Proměny Karla Komárka ve spolupráci s městem Most. Financování soutěže zajišťuje nadace jako součást projektové podpory městu. Celková výše nadačního příspěvku určená Mostu z grantového programu Parky činí 25 miliónů korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru