Recenze: Ledové království 2. Mrazivá podívaná zaujme malé i velké diváky

Dlouho očekávané pokračování animovaného dobrodružství Frozen z dílny Walta Disney je tady! Oblíbení hrdinové se po neuvěřitelných šesti letech vrací zpět na filmová plátna a je se na co dívat! I když je příběh primárně určen pro nejmenší diváky (zvláště divačky), nudit se nebude ani dospělý doprovod.

Sestry znovu v akci

Ve druhém díle se opět setkáváme s hlavními hrdinkami, odvážnými sestrami Annou a Elsou. Na jejich dobrodružství je doprovází věrný ze sněhu uplácaný kamarád Olaf a nemůže chybět ani Annin nápadník Kristoff se svým sobím přítelem Svenem. Anna a Elsa budou muset opět prokázat sílu jejich sesterského vztahu, který projde těžkou zkouškou. Zatímco v prvním díle se královna Elsa obávala své velké moci, v pokračování naopak bude muset doufat, že je mocná dostatečně. Ohroženo je totiž celé Ledové království, proto se vydává se svými nejbližšími na pozoruhodnou cestu, plnou nebezpečí. Kristoff se snaží během výpravy přijít na to, jak nejlépe požádat o ruku svou vyvolenou, sněhulák Olaf zase hloubá nad podstatou svého bytí, někdy až zbytečně moc.

Úspěch zaručen i přes plytký děj

Pár dnů po premiéře je jisté, že zájem o druhý díl bude minimálně stejný, ne-li větší než o první ze série o království z ledu. Nicméně okem diváka staršího sedmi let můžeme nad celkovým vyzněním filmu minimálně polemizovat. Příběh je vcelku nezajímavý, místy postrádající logickou návaznost. V některých pasážích aby se čert vyznal a věčně hláškující Olaf si poměrně často koleduje o prázdninové počasí.

Poctivě odvedené řemeslo

Nutno podotknout, že co se zpracování týká, jsou animátoři od Walta Disneye v nejlepší formě. Nádherně vykreslené ledové království vtáhne do svého kouzelného světa všechny věkové kategorie. Sestry jsou snad ještě krásnější, pokud zvolíte variantu 3D promítání, můžete se dotýkat padajícího listí či sněhových vloček. Snažili se i filmoví skladatelé, snímek je protkán několika chytlavými písničkami, z nichž nejedna aspiruje na hit dní a měsíců budoucích. Otázkou zůstává, jestli chytlavých natolik, aby překonal šest let starou pecku v podobě songu Let it go.

Pokud jste rodičem holčičky ve věku 3 až 12 let je pro vás návštěva kina zřejmě povinná. V případě, že spadáte do kategorie milovníků pohádkových příběhů s nádhernou animací, rozhodně si Ledové království 2 nenechte ujít.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu