Letecká linka z Brna do Berlína po roce skončí, nenaplnila očekávání

  9:40
Letecká linka z Brna do Berlína na jaře skončí, funguje přitom teprve od letošního dubna. Z tuřanského letiště se tak bude létat jenom do Londýna a Milána Bergama. Linka nenaplnila očekávání letiště ani společnosti Ryanair, která ji obsluhovala.

O konci linky informoval server Zdopravy.cz. Ryanair začal přepravovat cestující z Brna do Berlína teprve v dubnu letošního roku, a to pravidelně dvakrát týdně.

Poslední let se uskuteční příští rok 28. března. Podle mediálního zástupce Letiště Brno Jakuba Splavce linka zcela nenaplnila očekávání na obou stranách a v budoucnu by zřejmě nevedla k zásadnímu zlepšení.

„Ztráta linky nás samozřejmě mrzí, ale nám i našim partnerům, především regionálním institucím, to jasně ukazuje, že musíme společně daleko více pracovat na obrazu našeho krásného města a kraje. Za nás, jako provozovatele letiště, pevně věříme, že se nám podaří, stejně jako se to letos podařilo s Berlínem, získat nové linky i v následujících letech,“ uvedl Splavec. 

Zároveň cestující ujistil, že pro ostatní pravidelné linky se nic nemění. „V  letním letovém řádu od 29. března bude i nadále pokračovat každodenní spojení do Londýna Stanstedu a linka do Milána Bergama se svojí rotací dvakrát týdně vrátí na pondělí a pátek,“ vzkázal Splavec.