29. listopadu 2019 • 13:20

Přátelství v troskách! Enrique nařkl Morena z neloajality, ten se brání

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Post trenéra španělské fotbalové reprezentace se definitivně změnil v osobní konflikt mezi Luisem Enriquem a Robertem Morenem. Ten totiž po návratu dlouholetého přítele a kolegy Enriqueho u týmu skončil, protože prý nebyl loajální. Moreno nyní proti obviněním veřejně vystoupil.



"Chci poskytnout potřebné informace poté, co jsem byl osobně a neoprávněně napaden. Celá situace je velmi nepříjemná," řekl na tiskové konferenci v Barceloně Moreno, který v červnu Enriqueho vystřídal, když měl vážně nemocnou dceru. A dovedl Španěly na mistrovství Evropy.

Enrique se minulý týden po pěti měsících k týmu vrátil a oznámil, že s Morenem už spolupracovat nebude. Podle něj chtěl Moreno reprezentaci vést i na Euru a až pak se vrátit do role asistenta.

Luis Enrique s dcerkou Xanou
Luis Enrique s dcerkou Xanou

"Vím, že tvrdě pracoval na tom, aby se stal hlavním trenérem, a že je ambiciózní, ale pro mě je to neloajálnost. Nikoho takového s podobnými vlastnostmi ve svém týmu nechci," prohlásil Enrique.

Moreno tato slova popřel, byl prý připravený opustit funkci hned. "Označil mě slovy, která jsou ošklivá a nelze mi je přisuzovat. Byl jsem v šoku a přemýšlel, co jsem udělal špatně. Nevím, proč se mnou nechce pracovat, a nevím, jestli se to někdy dozvím," uvedl.

Moreno a Enrique spolupracovali dříve také v Barceloně, Celtě Vigo a AS Řím. V kvalifikaci o ME španělští fotbalisté ovládli svoji skupinu, z deseti zápasů vyhráli osm.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Los EURO 2024 Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 proběhne od 14. června do 14. července v Německu. Česká fotbalová reprezentace si zahraje skupiny F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Play off
Články odjinud


Články odjinud