Místo dlouhého vzpomínání na legendárního kapelníka si Pepíček v pražské Hybernii raději zanotoval s Vlachovou životní partnerkou Yvettou Simonovou (91).

I té se omluvil, že duet Sentimentální bude zpívat na židli. „Nevadí...“ špitla česká Sophia Lorenová, pro niž byl Vlach její Carlo Ponti. „Já se aspoň o ni můžu opřít,“ dodala zvesela Simonová.

Poté, co dozpívali, kapela i publikum pražské Hybernie aplaudovali vestoje. Viditelně dojatý Zíma se proto přemohl a s pomocí se těžko a pomalu zvedl ze židle, na které ho přivezli a nakonec i odvezli.

Aleš Ulm (72) vzal zase po 30 letech dramaturgování v České televizi do ruky mikrofon a zazpíval Šálek šípkového čaje. K písničce přidal vzpomínku vrchního z vinárny Baroko, jak si kapelník denně měnil kravatu. „Pravidelně si ji totiž máchal v polévce!“ prozradil Ulm.

Simonová žila s kapelníkem

Yvetta Simonová se svěřila, že ji Karel Vlach (†74) pochválil jen jednou v životě. „Když jsme s Milanem Chladilem na počátku našeho působení zazpívali, řekl nevzrušeně, že nám to celkem ladilo,“ prozradila Simonová. S Chladilem (†53) pak tvořila oblíbený pěvecký pár až do jeho předčasné smrti v roce 1984, kdy dostal infarkt za volantem. Všichni si mysleli, že jsou partneři i v životě, ve skutečnosti ale Yvetta žila právě s Vlachem.

VIDEO: Josef Zíma: Snažím se pořád k něčemu být! I když se jen belhám!

Video
Video se připravuje ...

Josef Zíma (86): Snažím se pořád k něčemu být! I když se jen belhám! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
32 fotografií