Komedie Probudím se včera: První role pro atleta Šebrleho, láska Mádla a Josífkové i mimo kamery

Komedie s originální zápletkou, v níž si věčně svobodný profesor češtiny Petr, díky třídnímu srazu uvědomí, že jediná dívka, kterou kdy miloval, byla jeho spolužačka Eliška.
Zdroj: TV Nova
Komedie s originální zápletkou, v níž si věčně svobodný profesor češtiny Petr, díky třídnímu srazu uvědomí, že jediná dívka, kterou kdy miloval, byla jeho spolužačka Eliška.Tehdy v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád a ona se pak navždy vytratila z jeho života.Petrovi se naskytne jedinečná šance.Cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku.+ 5 fotek+ 6 fotek

Komedii s geniální zápletkou, v níž si svobodný profesor češtiny Petr uvědomí, že jediná dívka, kterou kdy miloval byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy v mládí však promeškal svou šanci jí říct, že ji miluje. Díky návratu do minulosti má však šanci nyní vše napravit.

Petra Járková
Petra Járková 29. 11. 2019 16:00

Petr dostane možnost vrátit se do minulosti do časů svých studentských let, konkrétně do června 1989, kdy byl ve třetím ročníku na střední škole. Dostane možnost vše napravit. Jenomže zahrávat si s minulostí není jen tak. Petr se tak dostává do změti komplikací a průšvihů, které musí řešit.

Návrat do minulosti nebyl snadný ani pro natáčecí štáb, ve filmu si tedy můžete všimnout několika chyb, nepřesností, ale i zajímavostí.

Dřívější premiéra Hříšňáku

Někdy kolem 14. 6. 1989 jdou Petr (Jiří Mádl) a Eliška (Eva Josefíková) do kina na Hříšný tanec (1987). Ten měl ale v tehdejší Československé republice premiéru až 1. 8. téhož roku.

Záchrana jménem břečťan

Břečťan se stal nejčastější pomůckou pro překrytí drobných detailů v exteriérech, které už nekorespondovaly s minulostí. Třeba takové satelity, nová dopravní značení, vývěsky nad obchody nebo auta na ulici, ke kterým se nikdo nehlásil a nebylo možné je odtáhnout.

Šebrle tělocvikářem

Pro atleta Romana Šebrleho to byla první filmová role. Ve filmu si zahrál tělocvikáře.

Vzpomínka na Krejčíře

Během hodiny, kdy se profesor ptá, čím chtějí žáci být, se zeptá i Petrova spolužáka Radovana, který odpoví, že chce být milionářem. Je to odkaz na českého podnikatele Radovana Krejčíře, který je nyní odsouzený v Jihoafrické republice za daňové podvody.

Červenající se Blažek

Filipu Blažkovi se při natáčení ve škole stala zajímavá příhoda s jednou z mnoha krásných středoškolaček. Při natáčení se režiséra Miloslava Šmídmajera zeptal, zda má ke studentce při scéně ve třídě jít blíž. Než od režiséra uslyšel odpověď, zašeptala krásná školačka a herečka zároveň, že klidně může, že jí to rozhodně nevadí. Přestože byl v tu chvíli mezi nimi věkový rozdíl cca 20 let, Filip Blažek se červenal.

Profesor a student podruhé

Milan Šteindler a Jiří Mádl se znovu potkali v roli studenta a učitele. Poprvé se v podobné sestavě setkali ve snímku Gympl.

NA SNÍMKY Z FILMU PROBUDÍM SE VČERA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA FILM PROBUDÍM SE VČERA SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20:20 NA TV NOVA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články