Ethan Hayter je společně s Tomem Pidcockem největším talentem britské cyklistiky. Jedenadvacetiletý cyklista je reprezentantem na dráze a připravuje se na Olympijské hry, zároveň je velmi rychlý na silnici a dokáže také zdolávat náročné kopce.

Letos na silnici zazářil vítězstvími v etapách Baby Giro a Tour de l´Avenir a na dráze vyhrál národní tituly v omniu a ve scratchi a skončil druhý v madisonu na Světovém poháru v Glasgow. Právě na dráhu se hodlá soustředit v první polovině příští sezóny. Až do Olympijských her v Tokiu, poté se přesune na silnici. 

"Ineos je nejlepším místem, kde začít profesionální silniční kariéru a nejlepší tým před Olympijskými hrami. Je tu spousta jezdců, od kterých se můžu inspirovat a spousta mladých talentů, jak se v letošní sezóně ukázalo," řík k přestupu sám Hayter. 

"Egan Bernal, Pavel Sivakov a Tao Geoghegan Hart dostávají šanci na Grand Tours, ale i další mladí se mohou prosadit, například Chris Lawless, proti kterému jsem nedávno závodil v kategorii U23, vyhrál letos Tour de Yorkshire. Je několik cest, které můžu následovat." 

Hayter sám neví, jaké typy závodů mu budou mezi profesionály vyhovovat nejvíc: "Baby Giro a Tour de l´Avenir jsou největší závody v kategorii U23 a já vyhrál etapu na obou a hodně mi to zvedlo sebevědomí. Na Giru jsem byl šestý v horské etapě, takže jsem byl mezi nejlepšími v kopcích i ve sprintech. Musím teprve zjistit, jaké závody mi budou sedět nejvíc."

David Brailsford, manažer týmu Ineos dodává: "Ethan je zajímavý, mladý závodník, který už měl velké úspěchy mezi juniory. Jeho podpis je další součástí naší budoucnosti. Nyní máme v týmu zajímavou skupinu mladých jezdců a všichni budou mít příležitost závodit a trénovat se zkušenými kolegy a naučit se od nich vítězit."

Hayter je čtvrtou posilou týmu Ineos v současném přstupním období. Největším jménem je vítěz Giro d´Italia Richard Carapaz. Dále přicházejí mladíci Carlos Rodriguez a Brandon Rivera.