Marek Endal byl chytrý chlapec a neměl sklony k výtržnostem, režisér Jan Svěrák měl přesto tušení, že právě on autenticky zahraje zlobivého Rosenheima. Endal ve své roli předvedl jen špetku toho, čím se o pár let později stal.

Po uveřejnění filmu se sláva, jakou možná očekával, nedostavila. Filmové nabídky se nehrnuly a Endalovi nezbývalo nic jiného než se vrátit ke svému nudnému životu. Celé roky o něm nikdo neslyšel a obyčejný divák na jeho epizodní roli zcela zapomněl. Fanouškům filmu se připomněl v roce 2005 překvapivou zprávou, že šel do vězení. Ve sklepě domu svých rodičů totiž zřídil varnu pervitinu.


A pervitin nejenom vařil, ale také dealoval. Stal se z něho druhý Walter White, ačkoliv ne tak úspěšný. Ve vězení strávil krátké dva roky. Po propuštění se ke svým rodičům vrátit nemohl, a našel si pronájem v Ústí nad Labem. Mohl se poučit, místo toho znovu "předvedl Rosenheima"; v roce 2012 se postavil před soud, drogy tentokrát vyměnil za krádež elektromagnetických ventilů v hodnotě přesahující 100 tisíc korun. K čemu je potřeboval, je dodnes nejasné.