Hlavní obsah

Vyšel komiks o největších úspěších českého hokeje

Právo, jaš, kul

Komiks Hrdinové, který v roce 2017 vydalo nakladatelství Yinachi, má pokračování. Výpravná kniha s podtitulem Největší příběhy českého hokeje na několika stovkách stran přibližuje zásadní okamžiky spojené s historií u nás populárního sportu. Autorem komiksu je Vojtěch Šeda, autorem textu Ondřej Fuczik (vlastním jménem Ondřej Horák).

Foto: nakladatelství Yinachi

Kresba z knihy Hrdinové.

Článek

„Náš záměr byl podobný jako u předchozí knihy. Chtěli jsme s nejslavnějšími okamžiky a příběhy ledního hokeje u nás seznámit nejmladší generaci milovníků tohoto sportu a zároveň jeho významné momenty připomenout těm, kteří je s našimi hokejisty prožívali,“ říká Ondřej Fuczik.

Kniha ale nechce být jen klasickou sportovní encyklopedii plnou čísel, dat a termínů. Čtenáře provázejí příběhem dva imaginární kamarádi, kteří ve svém dětství najdou na půdě kufr plný hokejové výzbroje po dědečkovi. Chronologicky s dějem knihy stárnou a prožívají úspěchy i pády svých hrdinů mezi mantinely.

Po útrapách během sovětské okupace v roce 1968 emigrují do Kanady, ve které stále sledují boje našich hokejistů především s reprezentanty Sovětského svazu. Kniha představuje první československé hokejisty v NHL, skryté hrdiny i současné hvězdy Jágra, Voráčka nebo Pastrňáka. Odbornými poradci autorů byli hokejoví experti Robert Záruba a bývalý brankář Jiří Holeček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám