Parabible #1: Ježíš je úplně jiná liga

1. prosinec 2019

Začátek evangelia podle Jana je slavný. Každý zná minimálně první část „na počátku bylo slovo“. Mystický text, jehož středobodem je termín logos, má hned několik vrstev a každý překlad Bible tíhne k nějaké z nich. Logos ale může také kromě „slova“ znamenat zákon, řád věcí, pravidlo. Anebo také to, o čem mluví Parabible.

V prvním díle podcastu Parabible čte Alexandr Flek nejen z úvodu Janova evangelia, ale přibližuje i okolnosti Ježíšova narození, které se v Parabibli neodehrává v betlémském chlévě, ale odpovídajíc duchu doby na matraci pod mostem v Berouně. Dozvíte se, proč by se jméno Ježíš mohlo do češtiny přeložit také jako Záchranář a také proč je tak důležité, že byl Boží syn uprchlíkem a vesničanem.

Poslechněte si první díl Parabible v podání Alexandra Fleka s úvodem Petra Wagnera.

Podcastová série Radia Wave Parabible vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Jednotlivé díly Parabible najdete postupně od 1. prosince každý den na stránce wave.cz/parabible a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty. Více informací o knize Parabible najdete na www.parabible.cz.

autoři: Alexandr Flek , Petr Wagner
Spustit audio

Související