Palírna U Zeleného stromu přichází s vlastním rumem Heffron

neděle, 1. prosince 2019, 08:35 Aktuality, Marketing MediaGuru

Palírna U Zeleného stromu uvádí na trh vlastní značku panamského rumu Heffron.

Vlastní značku panamského rumu Heffron uvádí Palírna U Zeleného stromu, zdroj: Palírna U Zeleného stromu.

Vlastní značku panamského rumu Heffron uvádí Palírna U Zeleného stromu, zdroj: Palírna U Zeleného stromu.

Palírna U Zeleného stromu přichází na trh s vlastní značkou pětiletého panamského rumu Heffron. Jeho základ tvoří třtinový rum z Panamy, dopracovaný podle originální receptury master blendera společnosti Romana Petruše. Novinka doplňuje segment prémiových karibských rumů distribuovaných prostějovskou palírnou na český trh – francouzskou značku Moko rum, kolumbijský Dictador či The Rum Factory.   

„Obliba prémiových rumů v České republice dlouhodobě stoupá. Chtěli jsme proto ukázat um našeho blend mastera Romana Petruše a přijít s třtinovým rumem karibského typu, který by co nejlépe vyhovoval chuťovým preferencím českých zákazníků. Vytvořili jsme tedy vlastní značku, jejímž základem je kvalitní pět let stařený panamský rum namíchaný podle receptury Palírny U Zeleného stromu,“ říká Jan Sedláček, brand manažer značky Heffron.  

Charakter třtinového rumu Heffron vzniká uložením do sudů z amerického bílého dubu, v nichž dříve odpočíval bourbon. Rum je do nich uložen v tropickém podnebí Karibiku a následně je v nich převezen do sklepů Palírny U Zeleného stromu, kde se dotváří pod dohledem master blendera podle vlastní tajné receptury.

Chuť je jemná a zároveň výrazná chuť s medově-karamelovou nasládlostí. V dubových sudech tak postupně rum získává svůj specifický temně mahagonový odstín a aroma dominantních vanilkových tónů a jemné dřevitosti.

Svým názvem i celým příběhem nová značka odkazuje na osud československých legionářů. Velká část z nich se totiž po skončení války vracela z přístavu Vladivostok přes Tichý oceán do Ameriky, poté jejich cesty vedly nejčastěji vlakem z Vancouveru či San Francisca na východní pobřeží nebo lodí právě přes Panamský průplav. Pětiletý třtinový rum z Palírny U Zeleného stromu tak vznikl na počest těch, kteří prokázali statečnost a odhodlání v boji za svobodu a spravedlnost, a převzal jméno po Heffronu, poslední lodi, která je domů vezla.

„Název rumu evokuje dlouhou cestu po moři, kterou museli čeští a slovenští legionáři urazit, než se dostali po vzniku Československa zpátky domů. Stáčíme jej do průhledných skleněných lahví, které dávají vyniknout zlatavé barvě. Osobitost rumu podpořila moderní láhev s nádechem klasického retro designu etikety s modrými prvky,“ říká k novému produktu generální ředitel Palírny U Zeleného stromu Pavel Kadlec. 

Nový rum bude k dispozici v maloobchodní síti, jeho orientační cena je 289 Kč. Dostupný bude také v gastronomii. Záštitu nad představením rumu Heffron přijal světový velvyslanec a ambasador rumů Ian Burrell.

Palírna U Zeleného stromu není jedinou českou firmou, která na trh přichází s vlastním třtinovým rumem. Před více než rokem uvedla společnost Stock Plzeň-Božkov rum Republica Exclusive, letos k němu přidala prémiovější variantu Republica Reserva. 

-stk-