Hlavní obsah

Mönchengladbach - Freiburg 4:2Mönchengladbach po přestřelce dál vévodí bundeslize

Berlín
Aktualizováno

Mönchengladbach uhájil první místo v německé fotbalové lize díky vítězství 4:2 nad Freiburgem. Dvěma góly se o výhru zasloužil Breel Embolo, který navíc neproměnil pokutový kop. Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem ukončily sérii osmi ligových utkání bez výhry, když zdolaly Wolfsburg 3:2.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Gólová radost fotbalistů Borussie Mönchengladbach.

Článek

Borussii poslal do vedení už po třech minutách šestým gólem v sezoně syn bývalého francouzského mistra světa Liliana Thurama Marcus, který je nejlepším týmovým střelcem. Po chvíli však vyrovnal Jonathan Schmid. Po přestávce se trefil Embolo, který pak v 49. minutě vybojoval penaltu, z níž poslal míč do tyče.

Smutnit ale dlouho nemusel, neboť už dvě minuty poté Mönchengladbach navýšil vedení zásluhou Patricka Herrmanna. Freiburgu se sice ještě povedlo snížit zásluhou, v 71. minutě ale potvrdil výhru lídra soutěže Embolo.

Werder vedl od 13. minuty, kdy se z penalty, nařízené za hru rukou, trefil Milot Rashica. Vyrovnání zařídil v 36. minutě Wout Weghorst, který ze skrumáže po rohovém kopu propálil ze zhruba tří metrů Pavlenku. Hosté odpověděli už po třech minutách, hlavou se trefil Leonardo Bittencourt.

Wolfsburgu se podařilo vyrovnat v 73. minutě, když se ranou z hranice šestnáctky prosadil William. O deset minut později však strhnul vedení zpět na stranu kosovský reprezentant Rashica, se šesti ligovými brankami nejlepší střelec týmu.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Mönchengladbach - Freiburg 4:2 (46. a 51. Embolo, 3. Thuram, 51. Herrmann - 6. Schmid, 58. Holer)
Wolfsburg - Brémy 2:3 (36. Weghost, 73. William - 12. z pen. a 83. Rashica, 39. Bittencourt).

Reklama

Související témata: