Brankář Leverkusenu ztratil kontaktní čočky, přesto pomohl týmu ke skalpu Bayern Mnichov!

Brankář Leverkusenu ztratil kontaktní čočky, přesto pomohl týmu ke skalpu Bayern Mnichov!

Finský brankář slovenského původu Lukáš Hrádecký zažil v sobotu zajímavé utkání. Jeho Leverkusen porazil mistrovský Bayern Mnichov 2:1 a sám brankář tomu pomohl vynikajícím výkonem, přestože hrál dvacet minut v prvním poločase bez kontaktní čočky.

Leverkusen šel v Allianz Areně do vedení v 10. minutě. Thomas Müller sice brzy vyrovnal, Bailey však vrátil hostům vedení ve 35. minutě. V té době už ale Hrádecký hrál deset minut bez jedné kontaktní čočky a viděl tak na jedno oko. Sám finský strážce tyčí totiž po utkání řekl, že posledních dvacet minut odehrál pouze s jednou kontaktní čočkou a viděl tak pouze na jedno oko.

Přesto inkasoval pouze jednou a to právě z kopačky Müllera. Ve zbylých sedmdesáti minutách byl ale gólman leverkusenského týmu stoprocentní a postaral se tak velkou mírou na skalpu mistrovského Bayernu Mnichov. Ten se momentálně nachází až na čtvrtém místě, Leverkusen se po vítězství ocitl na sedmé příčce.

"V prvním poločase jsem ztratil kontaktní čočku a viděl jsem opravdu mizerně. Zkuste si někdo hrát proti nejlepšímu německému týmu pouze s jedním okem," vtipkoval Hrádecký. Bayeru se však navzdory tomuto dočasnému handicapu brankáře podařilo slavného soupeře porazit, Bayern naopak očividně stále prožívá krizi.

Výsledek obrázku pro lukáš hradecký leverkusen