Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Studentčiny bradavky na vyhazov nestačí: Ostravská univerzita se brání nařčení, věc předala právníkům

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: shutterstock)
Autor: chal - 
1. prosince 2019
18:44

Kauza odhalených bradavek studentky Ostravské univerzity Evy má zajímavé pokračování. Dívka rozvířila ohnivou debatu, když na twitteru sdílela fotografii, na které je oblečená v průsvitném topu. Eva tvrdila, že „byla na univerzitě upozorněna na možnost vyloučení za svůj skandální styl odívání“. Zástupci školy ale tvrdí, že ze strany pedagogů žádné takové varování nedostala. Věcí se dokonce zabývá právní oddělení univerzity.

Tak jak to doopravdy bylo? Stojaté vody českého internetu ve středu pořádně rozvířilo nařčení 24leté studentky Ostravské univerzity. Eva Š. tvrdila, že ji někdo na vysoké škole upozornil na možnost vyhazovu. Důvodem prý mělo být její vyzývavé oblečení.

Ony stojaté vody upřímně řečeno rozvířila spíše názorná fotografie Evina propíraného outfitu. Dívka měla na snímku oblečený černý top, skrz který skutečně prosvítala její bradavka. Tu druhou si zakryla rukou. Příspěvek mladé provokatérky okamžitě přilákal mnoho lidí, kteří pocítili potřebu se k problému vyjádřit.

Někteří Evě vyjádřili podporu, někteří ji obvinili, že si vše vymyslela s cílem získat publicitu. Většina lidí každopádně její outfit odsoudila jako naprosto nevhodný pro akademickou půdu.

Věc samozřejmě neušla pozornosti Ostravské univerzity. Jelikož je ve hře její dobré jméno, škola se začala událostí zabývat. A jak vyšlo najevo, vše bylo zřejmě tak trochu jinak, než jak Eva prezentovala.

 

Studentka se v průhledném topu v učebně skutečně objevila. Podle mluvčího univerzity jí ovšem profesor neřekl, že by kvůli oblečení mohla dostat vyhazov. „Pedagoga celá tato mediální kauza mrzí. Mluvil jsem s ním o tom. Řešil to i s vedením fakulty. Neřekl jí, že by ji mohli za nevhodné oblečení vyloučit. Pouze slušně upozornil, že podobný oděv není vhodný," vysvětlil Adam Soustružník serveru TN.cz.

Škola podle něj dokonce nemá žádná předepsaná pravidla, jak se mají studenti oblékat. Myšlenka, že by studentka mohla být ze školy vylita kvůli stylu oblékání, je tedy naprosto scestná.

Celá kauza bude mít možná velmi zajímavé pokračování. Podle Adama Soustružníka se totiž incidentem zabývá právní oddělení Ostravské univerzity. Studentka na sociální síti nyní mluví o události jako o experimentu. 

Radim Myn ( 10. prosince 2019 22:07 )

popř. u některých záměrně vyřčených vulgarit do éteru

Radim Myn ( 10. prosince 2019 22:05 )

nebude, nebojte se. Pokud to není premiantka s výbornou argumentací ve zkouškovém období, pak na sebe nepatřičně upozornila, což v tomto případě nebude ku prospěchu, brzy ji nebudou stačit kredity k postupu do dalšího ročníku. Nevím, proč takový nesmysl pustila na takto seriozní a ke studentům jinak liberální univerzitě. Já ale slavomanům nerozumím, tak mi to třeba vysvětlete ty jejich pohnutky a chuť po zájmu i za cenu demonstrace vlastní hlouposti

Radim Myn ( 10. prosince 2019 22:01 )

klasická nemoc této doby - slavomanství. Tady ale draze zaplacená - žalobou

Evka4 ( 2. prosince 2019 08:14 )

Dobrá trapka a to se bude v budoucnu chlubit titulem. Doufám, že v práci ji dostatečně vysvětlí, jak se na veřejnosti chovat.

dobryclovek ( 2. prosince 2019 07:36 )

e.lesanová jaká pravidla myslíš akti­vistu,­nada­cí,po­liti­ku kteří chodí na skoly tam nemá verbež co dělat a dokonce učitelka vybírá peníze od žáku hruza neskutečný humus nadace i učitelky,ředitele!! okamžitě vratte dětem penize!!

Zobrazit celou diskusi