Slavia porazila Karvinou, Plzeň hubeně zdolala Klokany. Padl Jablonec

Slavia porazila Karvinou, Plzeň hubeně zdolala Klokany. Padl Jablonec

Hráčům Olomouce stačila jediná branka k tomu, aby položili Liberec podruhé v této sezoně na lopatky. Důležité tři body si do tabulky připisuje i doposud nevýrazný Zlín, jemuž se podařilo zdolat Slovácko. Pražská Sparta tím nejtěsnějším možným rozdílem porazila trápící se Příbram. V neděli pak Jablonec doma nestačil na České Budějovice, Plzeň zvládla utkání s Bohemians a Teplice prohrály v Mladé Boleslavi. Den pak uzavřela Slavia, která v souboji prvního s posledním porazila Karvinou.

Dlouhých osm utkání nemohli fotbalisté Sigmy najít recept na ligové vítězství, což se jim s trochu odřenýma ušima povedlo až doma proti Liberci. Hosté se mohli pochlubit vyšší střeleckou aktivitou ovšem na branku Vepřeka z 14. minuty zareagovat nedokázali. Slovan tak s Olomoucí podobně jako na začátku ročníku prohrává 0:1.

S hbitou reakcí na poslední potupnou porážku od Liberce přichází nyní Zlín, který před vlastními příznivci přivítal Slovácko. Ševci nechávali svého soupeře častěji u míče, avšak v té nejdůležitější statistice se dostali do vedení jako první. Brankáře Trmala nejdříve propálil v 32. minutě Poznar a v 80. navýšil Jiráček. Hostům se v závěru podařilo výsledek jen korigovat.  

Fotbalistům Příbrami se podařilo vyhrát naposledy až v srpnu a ani do utkání se Spartou nevstupovali s příliš vysokým sebevědomím. Hosté z Prahy hýřili vyšší aktivitou, která eskalovala brankou z 30. minuty, pod níž se podepsal Hašek. Zbytek duelu i přes vyšší kontrolu míče ze strany Sparty již další góly nepřinesl. Domácí si tak připisují desátou prohru z posledních třinácti zápasů napříč všemi soutěžemi. 

České Budějovice v Jablonci potvrdily formu a favorita porazily 1:0. Tým bojující o udržení tak pokračuje ve stoupání tabulkou a z téměř posledního místa se vyhoupl až na sedmou příčku, má navíc stejný počet bodů jako Baník Ostrava, který by momentálně hrál skupinu o titul. Jablonec tak zůstává pátý s dvoubodovým náskokem na Baník a na Dynamo. O vítězství rozhodl jedinou brankou Čavoš v 77. minutě.

Mladá Boleslav si spravila náladu po prohře s Opavou a nad Teplicemi zvítězila 3:1. Skóre otevřel v 48. minutě hostující Žitný, domácí však brzy vyrovnali zásluhou Jiřího Klímy, obrat pak dokonal Budínský. Na konečných 3:1 pak pečetil Nikolaj Komličenko, jenž se vrátil na špičku v tabulce střelců. Mladá Boleslav je tak třetí s tříbodovým náskokem na pražskou Spartu.

Plzeň si po nepřesvědčivé remíze s Karvinou spravila náladu s Bohemians 1905. Ani tentokrát ale svého soupeře nepřestřílela, o hubené výhře 1:0 rozhodl exolomoucký záložník Lukáš Kalvach. Vicemistr tak na vedoucí Slavii ztrácí osm bodů, tu ale večer čeká domácí s Karvinou a Viktorii tak mohou sešívaní odskočit.

Slavia doma v prvním poločase Karvinou tlačila, prosadit se však nedokázala. První branku vstřelil Ladislav Takács, pro něhož to byla první trefa v sešívaném dresu. Na 2:0 sice zvýšil Josef Hušbauer, jeho branku však zrušil videorozhodčí kvůli ruce. Druhého gólu se však sešívaní dočkali, v nastavení proměnil penaltu Milan Škoda a stanovil tak konečné skóre.

FORTUNA:LIGA, 18. kolo:

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branky: 14. Vepřek (Chytil)
Karty:   73. Plšek (OLO), 78. Zmrzlý (OLO) – 42. Potočný (LIB), 48. Breite (LIB), 62. Karafiát (LIB)
SK Sigma Olomouc: Mandous – Sladký, Beneš (C), Štěrba, Vepřek – Zmrzlý – Zahradníček (90+2. Hála), Houska, Plšek, Falta – Chytil (51. Yunis, 73. P. González)
FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš – Oscar (89. Chaluš), Mara (80. Kuchta) – Malinský, Breite (C), Potočný (65. Pešek) – Musa
Rozhodčí: Denev – Blažej, Koval

FC Fastav Zlín – 1.FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 32. Poznar (Džafić), 80. Jiráček (Poznar) – 86. S. Hofmann (Havlík)
Karty:   18. Džafić (ZLN), 70. Wágner (ZLN), 90+2. Čanturišvili (ZLN) – 34. Juroška (SLO), 38. V. Daníček (SLO), 45+1. Hellebrand (SLO) 
FC Fastav Zlín: Rakovan – Cedidla, P. Buchta, Hnaníček – Matejov, Hlinka, Jiráček (C), Bartošák – Poznar (85. Železník), Wágner (71. Fantiš), Džafić (79. Čanturišvili)
1.FC Slovácko: Trmal – Juroška (85. Sadílek), S. Hofmann, Mich. Kadlec, Reinberk – V. Daníček (C), Havlík – M. Petržela, Hellebrand (76. P. Dvořák), Navrátil – O. Šašinka (12. Kalabiška)

1.FK Příbram – AC Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branky: 30. M. Hašek (Matěj Hanousek)
Karty:   16. Alvir (PRI), 20. Jan Rezek (PRI), 79. Dramé (PRI), 90+4. Tregler (PRI) – 24. L. Krejčí (SPA), 67. Heča (SPA), 82. M. Frýdek (SPA)
1.FK Příbram: Kočí – Nový, Kodr, Šimek, Tregler – Dramé (82. Kříž) – Alvir, Jan Rezek (C), Voltr (69. Stuparevič), Ma. Zeman – Slepička (65. Květ)
AC Sparta Praha: Heča – Sáček, Mandjeck, Lischka, Matěj Hanousek – L. Krejčí, M. Hašek – Hložek, Kanga (69. Plavšić), M. Frýdek (C) (90. Kozák) – Tetteh (80. Juliš) 

FK Jablonec - SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0)
Branky: 77. Čavoš (Mršić)
Karty: 71. Krob (JAB), 90+1. Pleštil (JAB) – 12. Sivok (CEB), 50. Čolić (CEB), 65. Čavoš (CEB), 83. Javorek (CEB)
FK Jablonec: V. Hrubý – Li. Holík (84. R. Acosta), Jugas, Břečka, Krob – Jovović (77. Pleštil), V. Kubista, Považanec, Sýkora – Chramosta, Doležal (C)
SK Dynamo České Budějovice: Drobný – Čolić (90. Kulhánek), L. Havel, Sivok (C), P. Novák – Brandner (67. Ekpai), Čavoš, Havelka, Javorek, Mršić (84. Kladrubský) – Ledecký

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 3:1 (0:0)
Branky: 71. Jiří Klíma, 72. Budínský (Hubínek), 73. Komličenko – 48. Žitný
Karta:  72. Grigar (TEP)
FK Mladá Boleslav: Stejskal – Křapka, Jakub Klíma, Pudil, Túlio – Budínský, Hubínek, Matějovský (C) (88. Fulnek), Bucha (64. Jiří Klíma) – Komličenko, Mešanović (46. Ladra)
FK Teplice: Grigar – Knapík, Čmovš, Shejbal – Vondrášek, Kodeš, Kučera, Žitný, Hyčka (78. Radosta) – J. Mareš (C), Jakub Řezníček

FC Viktoria Plzeň - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0)
Branka: 32. Kalvach
Karty: 90+1. Chorý (PLZ) – 62. Podaný (BOH)
FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec (C), J. Kovařík – Kalvach, Procházka – J. Kopic (90+1. Mihálik), Al. Čermák (68. Hořava), Hloušek – Krmenčík (74. Chorý)
Bohemians Praha 1905: P. Le Giang – Podaný, Hůlka, Köstl, Krch – Nečas (88. Záviška), Jindřišek (C), Vacek (78. Novák), Hronek, Schumacher – Ugwu (60. Keita)

SK Slavia Praha - MFK Karviná 2:0 (0:0)
Branka: 63. Takács, 90+2. z pen. Škoda
Karty: 52. Olayinka (SLA), 58. Hušbauer (SLA) – 78. Ndefe (KAR), 90. Petkov (KAR)
SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Takács, Kúdela, Bořil – Ševčík, Hušbauer, T. Souček (C), Stanciu (88. Traoré), Olayinka (56. Provod) – Van Buren (56. Milan Škoda)
MFK Karviná: Pastornický – Ndefe, Dreksa, Rundić (C), Čonka – Ba Loua (64. V. Vukadinović), Smrž, Bukata (80. Marek Hanousek), Janečka (87. Petkov), Lingr – Petráň

Výsledek obrázku pro lukáš kalvach