Hlavní obsah

Nový světový rekord. Fanoušci naházeli na led 45 000 plyšáků, nehrálo se půl hodiny

Hershey/Praha

Fanoušci hokejového klubu Hershey Bears z americké AHL ustanovili nový světový rekord. 45 650 plyšových medvídků určených pro dobročinné účely naházeli na led během nedělního utkání v městě Hershey, čímž vylepšili o více než 10 000 svůj vlastní rekord z roku 2018. Charitativní akce přerušila duel proti Hartford Wolfpack na téměř 30 minut. Jak kolbiště vypadalo po invazi medvědí armády, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci hokejového klubu Hershey Bears naházeli na led 45 000 plyšákůVideo: sntv

 
Článek

Hershey Bears je jeden z nejstarších hokejových klubů AHL, který funguje jako farma Washingtonu Capitals. Příznivci týmu z Pensylvánie se letos tradičně zapojili do akce s názvem CommunityAid Teddy Bear Toss, kdy po prvním gólu svého celku darují čtyřiceti charitativním organizacím plyšové hračky tím, že je vhodí na hrací plochu.

Pro tuto sezonu si jich připravili skutečně úctyhodné množství. Vzhledem ke kapacitě stadionu, která je 10 500 návštěvníků, vycházel počet darovaných plyšáků na více než čtyři na jednoho diváka.

Do úklidu ledu se zapojili i samotní hráči, přesto akce zabrala téměř 30 minut. Domácí hokejisté si poté připsali vítězství 4:3 nad Hartfordem. Český gólman Vítek Vaněček, hájící barvy Bears, sledoval utkání pouze ze střídačky.

Reklama

Související témata: