Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Událost sezony! Balet Národního divadla Brno slaví 100 let a pro diváky si přichystal exkluzivní galakoncert

PR článek

Balet Národního divadla Brno slaví 100 let své existence. Pro milovníky kultury si 25. ledna Národní divadlo Brno připravilo exkluzivní baletní galakoncert s hvězdami z Moskvy, St. Petěrburgu, Londýna, Vídně, Madridu nebo Amsterodamu. Půjde o událost, jakou Brno ještě nezažilo.

Oslavy kulatého výročí za účasti světových hvězd

Balet Národního divadla Brno oslavil v této sezoně 100 let své existence na kulturní mapě Evropy. „Rádi bychom vzdali poctu generacím interpretů a tvůrců spojených s naším souborem, kteří vytvářeli jeho bohatou a slavnou tradici. Zveme vás na exkluzivní koncertní galaprogram k 100. výročí Baletu NdB s účastí tanečních hvězd evropského a světového renomé z nejvýznamnějších evropských baletních souborů," uvádí organizátoři.

V programu se můžeme těšit na hvězdné hosty z Velkého divadla v Moskvě, Mariinského divadla v Sankt Petěrburgu, Vídeňského státního baletu, Královského baletu v Londýně nebo z Holandského národního baletu v Amsterdamu a samozřejmě na sólisty z národních divadel z Prahy, Bratislavy a Brna v klasických pas de deux a současných choreografiích. Oslavte s námi 100 let Baletu NdB velkolepým galakoncertem 25. ledna 2020 v Janáčkově divadle.

Tipy na vánoční baletní dárky 

Zakoupením vánočního dárku můžete své blízké díky akci potěšit dokonce dvakrát. Balet NdB pro vás má skvělé tipy, které radost z dárku prodlouží až do měsíce ledna. 

Silvestr s Baletem NdB

Jestliže je vaším přáním strávit krásný poslední večer v roce kulturně, na úrovni a s dobrou náladou, pak přijměte pozvání Baletu NdB na jeho divadelní oslavu Silvestra s hudbou, tancem a zpěvem. Připravujeme pro vás v Janáčkově divadle silvestrovskou zábavu, jejímž divadelním hlavním chodem bude Silvestrovské jezero labutí – jemná parodie na nejslavnější balet na světě Labutí jezero, v choreografii a režii Markéty Pimek Habalové. V odlehčeném duchu, vážně i nevážně tak uvidíte zkrácenou a upravenou verzi „baletu baletů“, kde vystoupí sólisté a členové souboru. Ale pochopitelně se můžete těšit i na hudební program. K poslechu během večera vám budou hrát pianisté Pavel Hrbáček a Petr Duchalík a před půlnocí vystoupí kapela Zuzana Santin & JK Group, která vám zahraje k poslechu I tanci ze světového repertoáru současného popu a rocku. Nový rok pak můžete oslavit novoroční diskotékou na jevišti Janáčkova divadla, kde vám k tanci bude hrát již tradičně DJ Schafff.

Kromě kulturních lahůdek vám nabídneme také skvělé silvestrovské občerstvení – welcome drink, víno, pivo, nealko, v přestávkách programu drobné občerstvení, teplou večeři formou bufetu po hlavním programu. Společně si také připijeme na nový rok 2020 skleničkou sektu. To vše v ceně vstupného. Mimo cenu vstupenky pak můžete na baru, který pro vás bude otevřen po celou dobu oslav, uspokojit své případné další chutě. V rámci večera nebude chybět ani originální tombola s hlavní cenou dvou letenek do libovolné destinace v Evropě. Láká vás naše nabídka? Tak neváhejte! 

Moderní taneční večery

Pro milovníky současného baletu jsme totiž v lednu zařadili dva moderní baletní večery nabité tím nejlepším, co v repertoáru Baletu NdB můžete spatřit. Jména choreografů, jako jsou Jiří Kylián, Nacho Duato nebo Johan Inger, jejichž díla uvádíme v těchto večerech, mají světový zvuk a vy se můžete těšit na jejich špičkovou tvorbu v interpretaci Baletu NdB. Rádi se chlubíme faktem, že udělení licence k těmto dílům potvrzuje vysokou profesionální úroveň souboru, bez které by autoři choreografií své kreace hrát nedovolili. Zveme vás tedy na dva výjimečné baletní večery Petite Mort a 4 Elements.

Petite Mort 

Je baletní večer, kterému dala jméno mistrovská choreografie Petite Mort Jiřího Kyliána, nejuznávanějšího choreografa současnosti. Vedle něj uvidíte Spolu Mária Radačovského a Masculine/Feminine Lukáše Timuláka. Od minulé sezony jsme pak v české premiéře přidali i oceňované dílo Johana Ingera, dalšího evropského choreografa s mezinárodním renomé. Jeho Walking Mad – tanečně zpracované Ravelovo Bolero je považováno za jeho nejlepší choreografii. 

9. 1., 10. 1. a 5. 4. 2020 v Janáčkově divadle

4 Elements 

Čtyři mimořádné choreografie skládají pro diváky večer mistrovských kusů. Vedle další kreace pro náš soubor od Lukáše Timuláka Hidden Order uvidíte dvě výjimečné choreografie génia Jiřího Kyliána. Falling Angels je choreografií pro ženský oktet za doprovodu hudby Steva Reicha, hrané naživo skvělými hráči na perkuse souboru DAMA DAMA a Sarabande, která kontrastně reflektuje mužský svět. Třešničkou na pomyslném tanečním dortu je strhující Gnawa Nacha Duata, která vás v severoafrickém rytmu okouzlí svou plasticitou, spiritualitou a směsí smyslné elegance. 

21. 1. a 22. 1., 12. 3. a 13. 3. 2020 v Mahenově divadle

Ohodnoť článek

Štítky balet, národní divadlo, výročí, dárky, představení, Národní divadlo Brno, choreografie, Londýn, Moskva, Amsterdam, Brno, Janáčkovo divadlo, Madrid, Vídeň, Jiří Kylián, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Událost sezony! Balet Národního divadla Brno slaví 100 let a pro diváky si přichystal exkluzivní galakoncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.