Telefon (z) budoucnosti bude v Česku ještě před Vánoci: Samsung zahájil předobjednávky na Galaxy Fold

Nejinovativnější mobilní telefon současnosti disponuje vlastním uživatelským rozhraním, variabilitou a dlouhou řadou nejpokročilejších funkcí.

Praha, 2. prosince 2019 – Samsung uvádí na český trh skládací telefon Samsung Galaxy Fold, který se začne prodávat 13. prosince. Zájemci si ho však mohou předobjednat již nyní, a to ve všech značkových prodejnách a na e-shopu www.samsung.cz. Telefon s ohebným displejem bude k dispozici v černém a stříbrném barevném provedení s kapacitou interní paměti 512 GB. Unikátní kousek bude ke koupi pouze na webových stránkách společnosti a ve vybraných značkových prodejnách. Doporučená maloobchodní cena telefonu Samsung Galaxy Fold je 53 999 Kč. Za tuto cenu však zákazník získává nejenom samotný telefon, ale také bezdrátová sluchátka Galaxy Buds, ochranný kryt z odolných aramidových vláken nebo speciální pojištění náhodného poškození. Samozřejmostí je pak prémiový servis Moje Galaxy, který nabízí například speciální infolinku nebo zdarma vyzvednutí poškozeného telefonu u zákazníka a zapůjčení náhradního přístroje po dobu záruční opravy.

Kupující se v případě koupi Galaxy Fold distribuovaného v ČR společností Samsung Electronics Czech and Slovak nemusí bát náhodného mechanického poškození telefonu i náhodného poškození vnikem kapaliny, například prasknutí displeje. Samsung totiž k telefonu nabízí zdarma roční pojištění, v jehož rámci má zákazník nárok na jednu pojistnou událost se spoluúčastí pouze 3 399 Kč. Podmínkou je registrace zařízení na stránkách www.samsung.com/cz/support/galaxy-fold-premier-service nebo skrze infolinku 800 726 786 do 30 dnů od nákupu. 

Po Francii, Německu a Velké Británii se dočkají i tuzemští zájemci. Samsung Galaxy Fold prošel v posledních měsících řadou designových úprav i konstrukčním zdokonalením, a je tak připraven i pro české zákazníky. 

„Samsung Galaxy Fold není jen telefon s ohebným displejem. Je to to nejlepší, co Samsung dnes nabízí, a možností ohebného displeje využívá skutečně naplno. Koncept celého telefonu je navržen tak, aby z této zdánlivě designové hříčky těžilo celé zařízení se všemi svými funkcemi a možnostmi. To se povedlo a já jsem přesvědčený o tom, že Galaxy Fold si svoje zákazníky najde velmi rychle,“ uvedl Tomáš Balík, ředitel mobilní divize společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak.

Nová dimenze multitaskingu

Zařízení Galaxy Fold bylo navrženo s cílem inspirovat k novým způsobům použití: Pokud je přístroj zavřený, můžete pohodlně pomocí jedné ruky přistupovat k nejdůležitějším zprávám a informacím na vnějším displeji. Po otevření telefonu vás pohltí 7,3palcový displeji Infinity Flex.

O bezchybný uživatelský zážitek se postará funkce App Continuity, která zajistí plynulý přechod spuštěných aplikací z vnějšího displeje na vnitřní a naopak.

Ohebným displejem možnosti jen začínají

Galaxy Fold v sobě spojuje oblíbené funkce chytrých telefonů a tabletů, a představuje tak nový druh mobilního zařízení, které dokáže nabídnout prvotřídní uživatelský zážitek – počínaje novým tvarem a použitými materiály až po jedinečné uživatelské rozhraní uzpůsobené skládací koncepci, špičkový výkon a univerzální fotoaparát.

Hlavní sestava fotoaparátů je tvořena trojicí čoček pro co nejuniverzálnější použití: 16Mpx ultraširokoúhlým objektivem se zorným úhlem 123˚, širokoúhlým fotoaparátem o rozlišení 12 Mpx a rovněž 12Mpx teleobjektivem s až dvojnásobným optickým zoomem.

Zejména pro pořizování selfies je k dispozici vnější fotoaparát s rozlišením 10 Mpx, a přední kameru majitelé objeví i po otevření telefonu: selfie fotoaparát doplňuje ve dvojité sestavě ještě 8Mpx čočka pro tvorbu pokročilých efektů s hloubkou ostrosti.

Osmijádrový procesor a operační paměť o velikosti 12 GB se postarají o hladký běh všech aplikací, ať už půjde o hry, foto a video editory, kancelářské programy nebo přehrávače médií.

Značkové prodejny Samsung, které prodávají a vystavují Galaxy Fold: 

  • Samsung značková prodejna Praha – Westfield Chodov
  • Samsung značková prodejna Praha – OC Nový Smíchov
  • Samsung značková prodejna Praha – Palladium
  • Samsung značková prodejna Praha – Centrum Černý Most
  • Samsung značková prodejna Brno – OC Olympia
  • Samsung značková prodejna Plzeň – OC Olympia
  • Samsung značková prodejna Ostrava – Forum Nová Karolina
  • Samsung značková prodejna Futurum Hradec Králové

Úplný seznam značkových prodejen je dostupný na internetových stránkách 

https://www.samsung.com/cz/znackoveprodejny/.

Další informace o zařízení Galaxy Fold naleznete na internetových stránkách www.samsung.com/cz/galaxy/galaxy-fold nebo www.samsungmobilepress.com. 

Specifikace výrobku Galaxy Fold

Galaxy Fold
Displej Hlavní displej*

– 7,3″ displej QXGA+ Dynamic AMOLED (4,2:3) displej Infinity Flex, 2 152 × 1 536, 362 ppi

Vnější displej**

 – 4,6″ displej HD+ Super AMOLED (21:9), 1 680 × 720, 399 ppi

* Hlavní displej: Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů a k výřezu v horní části displeje. Skutečná obrazová plocha je vzhledem k zaobleným rohům a hornímu výřezu menší.

** Vnější displej: Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů. Skutečná obrazová plocha je vzhledem k zaobleným rohům menší.

Rozměry a hmotnost Složený: 62,8 × 160,9 × 15,7 mm ~ 17,1 mm

Rozevřený: 117,9 × 160,9 × 6,9 mm ~ 7,6 mm

Hmotnost: 276 g

Fotoaparát Vnější fotoaparát 10Mpx selfie fotoaparát: f/2,2, velikost pixelu: 1,22 μm, zorný úhel: 80˚
Přední duální fotoaparát 10Mpx selfie fotoaparát: f/2,2, velikost pixelu: 1,22 μm, zorné pole: 80˚

8Mpx RGB Depth fotoaparát: f/1,9, velikost pixelu: 1,12 μm, zorný úhel: 85˚

Zadní trojitý fotoaparát 16Mpx ultraširokoúhlý fotoaparát: f/2,2, velikost pixelu: 1,0 μm, zorný úhel: 123˚

12Mpx širokoúhlý fotoaparát: Super Speed Dual Pixel AF, OIS, f/1,5 / f/2,4, velikost pixelu: 1,4 μm, zorný úhel: 77˚

12Mpx fotoaparát s teleobjektivem: PDAF, f/2,4, OIS, velikost pixelu: 1,0 μm, zorný úhel: 45˚

duální OIS, optický zoom – 0,5× oddálení a 2× přiblížení, až 10× digitální zoom, záznam ve formátu HDR10+, automatické ostření se sledováním objektu

Aplikační procesor 7nm 64bitový osmijádrový procesor (2,84 GHz + 2,41 GHz + 1,78 GHz)
Paměť 12 GB RAM s interním úložištěm 512 GB (UFS3.0)

* Skutečná velikost dostupného úložiště může záviset na předinstalovaném softwaru.

Baterie Model LTE: duální baterie s kapacitou 4 380 mAh (typická)*

Model 5G: duální baterie s kapacitou 4 235 mAh (typická)*

* Typická hodnota potvrzená testy v nezávislé laboratoři. Typická hodnota je odhadovaná průměrná hodnota s ohledem na odchylku v kapacitě baterie u vzorků baterií testovaných podle normy IEC 61960. Jmenovitá (minimální) kapacita je 4 135 mAh pro model 5G a 4 275 mAh pro model LTE. Skutečná výdrž baterie se může lišit v závislosti na parametrech používaných sítí, způsobu používání a dalších faktorech.

Nabíjení Rychlé nabíjení kabelem i bezdrátově*

Wireless PowerShare**

* Kabelové nabíjení kompatibilní se standardy QC2.0 a AFC, bezdrátové nabíjení kompatibilní se standardy WPC a PMA.

** Technologii Wireless PowerShare podporují pouze chytré telefony Samsung nebo telefony jiných značek s bezdrátovým nabíjením WPC Qi, jako jsou Galaxy Note10, Note10+, S10e, Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE, Note5, a nositelná zařízení, jako jsou Galaxy Watch Active2, Galaxy Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch a Galaxy Buds. Nemusí fungovat s některým příslušenstvím, kryty nebo zařízeními jiných značek. V závislosti na síťovém prostředí může mít použití této technologie vliv na příjem telefonních hovorů nebo na používání datových služeb.

Operační systém Android 9.0 (Pie)
Sítě Model LTE: Vylepšená 2×2 MIMO, 6CA, LAA, LTE kat. 18

– stahování až 1,2 Gb/s, odesílání až 150 Mb/s

Model 5G: nesamostatná (NSA), Sub6

* Může se lišit podle trhu, mobilního operátora a poskytovatelů služeb.

Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax HE80 MIMO, 1024QAM

Bluetooth® v 5.0, ANT+, USB typ C, NFC, navigace (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)

* Pokrytí systémů Galileo a BeiDou může být omezené. Na určitých trzích nemusí být BeiDou k dispozici.

SIM karta Model LTE: jedna eSIM a jedna Nano SIM

5G: jedna Nano SIM

* Dostupnost se může lišit v závislosti na zemi a operátorovi.

* Dostupnost eSIM se může lišit v závislosti na zemi a operátorovi.

* SIM karta se prodává samostatně.

Platby (Samsung Pay) Kreditní a debetní karty: podporuje MST, popř. NFC

členské karty, dárkové karty, tranzitní karty, bodové odměny

* K dispozici ve vybraných zemích. Platební řešení a dostupné funkce se mohou lišit v závislosti na zemi, operátorovi a poskytovatelích služeb.

Senzory Kapacitní čtečka otisků prstů (na boku), akcelerometr, barometr, gyroskop, geomagnetický snímač, Hallův snímač, snímač blízkosti, světelný snímač RGB
Ověřování Typ uzamčení: vzor, PIN, heslo

Biometrické typy uzamčení: snímač otisků prstů, rozpoznání tváře

* Galaxy Fold má na boku kapacitní snímač otisků prstů.

Audio Stereoreproduktory a dodávaná sluchátka Galaxy Buds

Prostorový zvuk s technologií Dolby Atmos (včetně Dolby Digital, Dolby Digital Plus)

podpora UHQ 32 bitů a DSD64/128*, PCM: až 32 bitů, DSD: DSD64/128

Formáty přehrávaného zvuku: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

* Přehrávání DSD64 a DSD128 může být omezeno v závislosti na formátu souboru.

Video Formáty přehrávaného videa: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Připojení TV: Bezdrátové: Smart View (zrcadlení obrazovky 1080p při 30 fps); Kabelové: podporuje DisplayPort přes USB typu C. Podporuje video výstup při připojení přes adaptér HDMI. (DisplayPort 4K UHD při 60 fps.)

Zabezpečení Ochrana Knox: monitorování a ochrana v reálném čase.

Prevence virů a malwaru. (Powered by McAfee.)

Zabezpečená složka: zabezpečené místo v zařízení, které uchovává obsah, jako jsou aplikace, fotografie a videa, zabezpečený snímáním otisků prstů.

* Poskytovatelé řešení pro prevenci virů a malwaru se mohou lišit v závislosti na zemi.

Obsah balení Telefon Galaxy Fold, sluchátka Galaxy Buds, datový kabel, cestovní adaptér, jehla na vysunutí SIM, USB konektor (OTG), stručný průvodce, kryt z aramidových vláken

* Některé komponenty nemusejí být k dispozici v závislosti na zakoupeném modelu nebo zemi či regionu, ve kterém žijete. S výjimkou krytu jsou černé komponenty dostupné pouze u černých přístrojů a u všech ostatních barevných provedení budou v balení bílé komponenty.

* Všechny zde uvedené specifikace a popisy se mohou lišit od skutečných specifikací a popisů produktu. Společnost Samsung si vyhrazuje právo provádět bez předchozího upozornění změny této stránky a jejího obsahu, mimo jiné včetně změn týkajících se funkčnosti, vlastností, specifikací, grafického uživatelského rozhraní, obrázků, videí, výhod, designu, cen, komponent, výkonu, dostupnosti, možností a dalších informací o produktu.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.