Diskuse v Parlamentu tenkrát nenechaly klidnými Lou Fanánka Hagena (53) ze Tří sester, Petra Pečeného (57), frontmana kapely Doctor P. P., a Aleše Brichtu (60). „Tenkrát se v Parlamentu o prezidenta dost nechutně handrkovali. My chtěli, aby se z volby Havlova nástupce nestala fraška,“ vysvětluje pro Aha! Pečený. A právě on vymyslel kampaň Gott For President.

„S Karlem jsme celou kampaň předem konzultovali. Reagoval velmi opatrně, ale pozitivně. I jemu záleželo na tom, aby ze země, pro kterou celý život pracuje, nevznikl Neverland,“ pokračuje Pečený. Ten si je dodnes jistý, že Gotta by národ v případě přímé volby zvolil. „Karel to nebral jako recesi nebo znevažování prezidentského úřadu,“ míní Pečený.

Epizoda Gott For President byla i pro Slavíka důležitou kapitolou. Ne náhodou si tak Pečeného s Fanánkem pozval před svými osmdesátinami na Bertramku, aby tam na tu »prezidentskou« akci zavzpomínali. „Ale věřte mi, že o tom, zda by do té přímé volby šel, nepadlo ani slovo. Osobně si myslím, že by nešel. Copak by mohl opustit všechny ty statisíce lidí, kteří ho jako svého zpěváka milovali?“ míní Pečený.

Přesto s Fanánkem dali Slavíkovi k 80. narozeninám nádhernou standartu s motivem českého lva se slavíky a mikrofony, na níž se skví heslo Karel vítězí. „A tak to také zůstalo až do konce,“ komentuje Pečený. 

Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Kniha Navždy božský je v prodeji za 99 Kč.
Autor: Blesk

VIDEO: Gottova Stella je zpátky na Bertramce. A Skopečkovi zbyly jen tři věci

Video
Video se připravuje ...

Gottova Stella je zpátky na Bertramce. A Skopečkovi zbyly jen tři věci. Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
75 fotografií