Rittich byl zvolen druhou hvězdou týdne v NHL. Calgary vychytal pět z šesti možných bodů

Brankář Calgary David Rittich byl v NHL vyhlášen druhou hvězdou uplynulého týdne. Sedmadvacetiletý český gólman si ocenění vysloužil za 95 úspěšných zákroků, ve třech zápasech pustil za svá záda jen šest střel a pomohl týmu ke dvěma výhrám. Hlavní hvězdou týdne byl v tradiční anketě zvolen útočník Colorada Nathan MacKinnon, třetí byl další gólman Martin Jones ze San Jose.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rittich od San Jose pětkrát inkasoval, přesto vydržel v bráně do konce a slavil výhru Calgary

David Rittich v brance Calgary | Foto: Candice Ward-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Rittich měl ve třech duelech minulého týdne úspěšnost zásahů 94,1 procenta a v průměru inkasoval 1,94 gólu. V utkání s Pittsburghem, které Calgary ztratilo 2:3 v prodloužení, zneškodnil 35 střel. Proti Buffalu předvedl 34 úspěšných zákroků, 16 z nich ve třetí třetině a prodloužení, a Flames zvítězili 3:2 v prodloužení. K výhře 3:1 nad Ottawou přispěl 26 zásahy.

MacKinnon byl s devíti body ze tří zápasů nejproduktivnějším hráčem NHL. Čtyřiadvacetiletý kanadský centr, jenž byl zvolen i druhou hvězdou měsíce za listopad, si do statistik zapsal tři branky a šest asistencí a prodloužil bodovou sérii na sedm zápasů. Jones pomohl San Jose ke třem výhrám ze čtyř zápasů s průměrem 1,98 gólu na utkání a úspěšností zákroků 93,5 procenta.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme