Krejčířova vila jde znovu do dražby

Černošická vila uprchlého odsouzeného podnikatele Radovana Krejčíře se do dražby vrátí v lednu. Její vyvolávací cena tentokrát bude 28 milionů korun.

Informoval o tom server E15.cz. Vilu, která je v exekuci, se opakovaně nepodařilo vydražit. Poslední pokus s vyvolávací cenou 48,6 milionu korun se uskutečnil loni v říjnu. Letos v srpnu pak nemovitost poškodil rozsáhlý požár, podle odhadů vznikla škoda zhruba za 20 milionů korun.

"Po provedení prohlídky vilového komplexu po požáru je nutné konstatovat, že komplex nelze bez provedení rozsáhlé rekonstrukce užívat," píše se podle serveru v novém znaleckém posudku ostravské společnosti Kvita, Pawlita & Partneři. Znalci míní, že je po požáru potřeba rychle opravit střechu, jinak bude do domu dále zatékat a v zimě se bude rychle zhoršovat jeho stav.

Dražba odstartuje 9. ledna. Odhadní cena nemovitosti je nyní 42 milionů korun. Analytici byli ale již dříve k možnosti prodeje spíše skeptičtí. Srpnový požár navíc zhoršil stav vily, na které se podepsal i dlouholetý vandalismus. "K tomu je samozřejmě potřeba připočítat silně negativní povědomí o nemovitosti. Hlavní hodnotu zde má pozemek, který je umístěn na dobrém místě s pěkným výhledem," řekl serveru ředitel realitní kanceláře Re/Max Alfa Jan Zachystal.

Policistům Krejčíř utekl 18. června 2005 při domovní prohlídce vily, poté žil na Seychelských ostrovech. Od dubna 2007 žije v JAR, kam přicestoval ze Seychel pod falešnou identitou. Od roku 2013 je v tamním vězení. V České republice byl pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Tepláren Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5 k souhrnnému trestu 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka. Do tohoto trestu se započítává i jeho dřívější odsouzení.

Související

Více souvisejících

Radovan Krejčíř

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy