Víc plyšáků! V AHL padl po roce znovu rekord, led zaplavilo 45 tisíc hraček určených na charitu

Hershey Bears, hrající zámořskou AHL, přepsali svůj loňský světový rekord v počtu vybraných plyšových hraček při jednom utkání. Po úvodní brance zápasu proti týmu Hartford Wolf Pack naházeli diváci na led 45 650 hraček, čímž překonali loňskou cifru o více než deset tisíc.

Tento článek je více než rok starý.

Hershey (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lavinu létajících plyšových hraček spustil gól domácího obránce Christiana Djoose. Zápas pensylvánského týmu, který slouží jako farma Washingtonu Capitals z NHL, byl pak kvůli sběru plyšáků na téměř 30 minut přerušen. S tím pomáhali kromě dobrovolníků i hráči obou mužstev. Domácí nakonec utkání vyhráli 4:3 po prodloužení.

Akce Teddy Bear Toss se odehrává v amerických nižších hokejových soutěžích vždy po svátku Díkuvzdání. Tradice, která vznikla v 90. letech v kanadskoamerické juniorské lize WHL, se postupem let rozšířila i mimo Severní Ameriku, a to třeba do Austrálie nebo Švédska. Plyšáci se na led házejí v momentě, kdy domácí tým vstřelí první gól.

Mimo darování hraček se charitě pomáhá také penězi. Společnost CommunityAid, partner hokejového klubu z Hershey, se rozhodla poslat 25 centů za každého plyšáka. Na dobročinné účely přispějí také držitelé permanentek. Samotné hračky budou rozeslány téměř čtyřiceti lokálním charitativním organizacím.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme