Kristýna radí dospívajícím dívkám, jak nepodlehnout anorexii a bulimii! „Sama jsem si s poruchou příjmu potravy v pubertě zahrávala. Taky na mě zapůsobila taková ta klasická představa krásky, kdy být hubená rovná se být hezká,“ říká Dolejšová. Naštěstí dostala včas rozum a na experimenty se zvracením nebo trýzněním těla hlady se vykašlala.

„Když mi bylo čtrnáct, tak jsem vnímala, jak se moje tělo mění, a chtěla jsem se líbit klukům. Měla jsem to štěstí, že chuť na jídlo u mě převládla, a tak jsem nepodlehla anorexii. Zvracení mi přišlo strašně nedůstojné,“ vzpomíná »normální holka«. Dnes má také jasno, že muži nestojí jen o vyzáblé dívky, ale naopak mnozí dávají přednost kypřejším postavám.

Mnohé dívky právě Kristýnu často kontaktují s prosbou o pomoc. V pořadu Chyceno v síti posílá pár rad i pro rodiče – jak poznat, že jejich dítě začíná trpět poruchou příjmu potravy... „Mění se jim často nálada, hledají důvody a výmluvy, proč zrovna nechtějí jíst. Nebo se po jídle na dlouhé chvíle zavírají na toaletě,“ říká Dolejšová, jejíž projekt #ZaNormálníHolky je tak úspěšný, že z něj vznikla i kniha.

VIDEO: Chyceno v síti – Kristýna Dolejšová

Video
Video se připravuje ...

Chyceno v síti - Kristýna Dolejšová Blesk TV

Fotogalerie
19 fotografií