Krásná a talentovaná herečka Vilma Cibulková to v životě neměla vůbec snadné. Se závislostí se musela potýkat už dvakrát.

Herečku Vilmu Cibulkovou si všichni vybavujeme jako usměvavou, vždy šmrncovní dámu, která má neuvěřitelný talent. Typický je pro ni chraplavý hlas i skvělé výkony, které předvedla v každé ze svých rolí. Jenže její život nebyl vždy jen samý úspěch a moc dobře ví, jaké to je, sáhnout si až na úplné dno.

Od dvaceti let závislá

Slavná herečka začala pít už jako velmi mladá. Bylo jí pouhých dvacet let, když její tehdejší partner, herec a režisér Miroslav Macháček vážně onemocněl. Se svou závislostí na alkoholu se odhodlala něco udělat až v roce 1990, kdy podstoupila dvouletou léčbu. Později v jednom svém rozhovoru přiznala: „Nad chlastem se nedá vyhrát, ale dá se s ním bojovat. Je to podle mě v první řadě otázka inteligence. Člověk si musí uvědomit, že mu s touhle diagnózou nikdo nepomůže, že se neléčí pro nikoho, ani pro rodiče nebo dítě, ale pro sebe.“

Úspěšná i tvořivá

Jako skvělou herečku ji zná každý z nás, ale málokdo také ví, že Vilma Cibulková je i talentovaná malířka. Obecně má ráda tvořivé věci a malbě se věnuje již dlouho. Možná to funguje jako jakási terapie. Ona sama tvrdí, že vždy chtěla být učitelkou v mateřské škole, protože moc miluje děti. Umění ji ale stáhlo na svou stranu. Ale ani úspěchy nejsou v životě všechno. Zvláště pak, když v jednom okamžiku zjistíte, že si závislostí prochází i vaše dítě.

Dcera Šimona

Herečka si střízlivého života moc neužila. Její dcera Šimona se totiž stala závislou na tvrdých drogách a to s každým rodičem pořádně zahýbe. Už podruhé v životě tak musela pohlédnout démonu jménem závislost přímo do očí. Oporou jí v tomto druhém těžkém životním období byl tehdejší partner, také známý herec Miroslav Etzler. Ten, i když nebyl Šimony biologický otec, pomáhal své rodině, jak se jen dalo. Boj Šimony s drogami ale nebyl vůbec snadný a v jednom okamžiku před ní musela slavná herečka dokonce zabouchnout dveře. Dívat se jak je váš potomek na ulici, je pro každou matku zdrcující. Šimona se nakonec ale také s nejhoršího dostala a to díky terapii v komunitě.

Naší oblíbené herečce přejeme, ať zažívá v životě už jen to nejlepší za střízliva.

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu