Jiří Zendulka
(Kurzy.cz)
Dům a stavba  |  03.12.2019 13:04:55

Krejčířova vila jde znovu do dražby aneb na metr výrazně levnější než pražský byt

Prakticky již 5 let se táhne anabáze exekuční dražby vily Radovana Krejčíře, resp. vlastnicky jeho manželky Kateřiny, jejíž historie sahá až do 30. let minulého století. Po řadě rekonstrukcí následně v úvodu tohoto století luxusní dům, ze kterého Krejčíř během domovní prohlídky v červnu 2005 utekl policistům, již není obýván přes 12 let. Letos jeho špatný stav navíc dále ovlivnil požár. Došlo tak na další znalecký oceňovací posudek.


Zdroj: e-drazby.cz

Pořizovací náklady vily se nejčastěji zmiňují okolo 300 miliónů korun, sami Krejčířovi svého času uváděli dokonce půl miliardy korun. Aktuální znalecký posudek ocenil nemovitost na 42,1 milionů korun. V předchozích třech letech se nemovitost v dražbách neúspěšně prodávala na základě ocenění 97,3 milionů korun. Přestože již předchozí dražby šly se samotnou vyvolávací cenou podstatně níže, až na 48,6 mil. korun, zájemce se nenašel.

Zdroj: e-drazby.cz

A příliš nadějí na změnu vlastníka není ani nyní, přestože vyvolávací cena začíná již jen nevýrazně nad 28 miliony korun. Za ty lze tedy kromě výhledu z „běžných“ místností vily na Černošice a okolí získat například vybudovaný klub s hřištěm na squash, bazény, či rozlehlou garáž pro 6 vozů propojenou s vilou tunelem.

Zkrátka pomineme-li samotný pozemek, o rozloze necelých 2 tis. m2, a také garáž, zmiňovaný klub či strážní domek, lze stanovit čistě podlahovou plochu jen samotné 4 podlažní vily na zhruba 743 m2. V kontextu vyvolávací ceny by tedy šlo hovořit o ceně podlahové plochy vily sotva 38 tis./m2. V kontextu všech podlahových ploch se pak dostáváme dokonce k částce 20 tis./m2. V porovnání s cenou nemovitostí zejména v Praze, či v jejím okolí, by se dalo jen říci: „nekup to“.

Zdroj: e-drazby.cz

Zájemce však před elektronickou dražbou na e-drazby.cz, která proběhne 9. ledna, nemá možnost prohlídky nemovitosti. Orientovat se tak musí jen dle ne příliš rozsáhlé zveřejněné fotodokumentace, která navíc v řadě případů ukazuje na žalostný stav nemovitosti, a na vypracovaný znalecký posudek. V něm je zmíněna řada negativ. Ať už na v důsledku požáru poničenou střechu, a tedy možné další poškození objektu nadcházející zimou, tak svažitý pozemek, vandalismem poškozená či přímo rozkradená technologická zařízení. Negativem je jistě řada nezkolaudovaných úprav, resp. řada stavebních částí neodpovídá dokumentaci či evidenci v katastru. A k tomu všemu pověst vlastníka nemovitosti…

Zdroj: e-drazby.cz

Závěrem snad jen pro úplnost doplnit, že zájemce musí před dražbou složit jistinu 15 mil. korun. Pokud se vyskytne více účastníků, bojovat mezi sebou budou moci ve 2 hodinové dražbě příhozem v minimální výši 10 tisíc korun.

 

Na procházku vilou se můžete projít alespoň virtuálně v mnoha videích Youtube.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688