Krajská zdravotní získala pro chomutovskou onkologii třináct nových televizorů
Krajská zdravotní získala pro chomutovskou onkologii třináct nových televizorů. Foto: KZ, a. s./Petr Sochůrek
Chomutov

Chomutov - Onkologické oddělení Krajské zdravotní - nemocnice v Chomutově, jež je spolupracujícím pracovištěm Onkologického oddělení ústecké Masarykovy nemocnice, získalo třináct nových barevných televizorů, které zlepší komfort pro hospitalizované pacienty.

Peníze vybrali účastníci Zumba maratónu, který každoročně zaštituje občanské sdružení Běh. Dar primářce onkologického oddělení MUDr. Martině Chodacké předali Ing. Andrea Kloučková a Miroslav Kalina z Loun, předseda občanského sdružení Běh pro život.

„Pan Kalina dlouhodobě podporuje naše zdravotnické pracoviště a výraznou měrou přispívá ke zpříjemnění pobytu pacientů na onkologickém oddělení. Celková částka darů za jedenáct ročníků Běhu o život přesáhla jeden milion korun. Panu Kalinovi patří za dlouholetou pomoc při vytváření příjemného prostředí pro naše pacienty velký dík,“ řekla MUDr. Martina Chodacká, primářka onkologického oddělení.

„V září 2016 zorganizoval lounský klub BeFit charitativní Zumba maratón jako Memoriál Petry Hezlové, která podlehla onkologickému onemocnění. Sdružení Běh o život akci zaštítilo,“ vysvětlil Miroslav Kalina, tenisový trenér a dlouholetý donátor chomutovského onkologického oddělení.

„Petra Hezlová byla členkou naší sportovní komunity. Charitativní akci se zumbou pořádáme každý rok. Petra všechny zdravotníky moc chválila, byli na ni velmi hodní. Na akci přišlo téměř šest set účastníků. Podařilo se nám vybrat krásných 160 470 Kč, které doplnila částka přes devadesát tisíc Kč od sdružení Běh o život. Televizory s držáky na zeď přišly na téměř padesát tisíc korun. Zbylé vybrané finance půjdou na zvelebení chomutovského onkologie,“ ujistila Ing. Andrea Kloučková.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru