Žáci teplických škol soutěžili v umění, jak nakládat s penězi
Foto: archiv školy
Teplice

Teplice – Koncem listopadu se v Teplicích uskutečnil už třetí ročník soutěže Mladý ekonom okresu. Pořadatelem akce je Obchodní akademie Teplice. Ta podle informací pedagožky Zdeňky Suchomelové přivítala letos na půdě školy čtrnáct týmů z celkem deseti základních škol Teplicka. Zahájení zpestřili svým hudebním vystoupením studenti obchodní akademie. Na housle zahrála Bára Flenerová (2.B) a na klarinet Daniil Greg Komendant (1.A), který byl účastníkem loňského ročníku akce ještě jako žák ZŠ.

Soutěž, jejíž jednotlivé disciplíny spojuje téma finance a umění nakládání s penězi, zahrnovala například test z obchodních a ekonomických znalostí. Nechybělo klání v psaní hmatovou metodou (psaní všemi deseti). Dalším úkolem byla prezentace, kterou si účastníci připravili na jedno ze dvou témat: Peníze nebo Rozpočet na dovolenou. Zajímavou disciplínou byl také Kahoot v anglickém jazyce (kviz). A soutěžní skupiny musely rovněž prokázat, že dokážou obstát ve zkoušce kvality a schopnosti týmové práce.

Výkony účastníků hodnotila odborná porota, ve složení Lukáš Šroub, ředitel Komerční banky Teplice, Kateřina Kupcová, personální ředitelka firmy Edgewell a Daniela Dohnalová, jednatelka společnosti Mepatek. Na základě rozhodnutí poroty se vítězem letošního ročníku stal tým č. 2 ze Základní školy Buzulucká. Na druhém místě se umístili žáci z týmu Základní školy Bílá cesta a jako třetí skončilo družstvo ze Základní školy Švabinského.

Kromě týmových disciplín se konaly i bonusové soutěže. Titul nejlepšího písaře vyhrála Ivanna Anikeeva z prosetické Základní školy Plynárenská a absolutním vítězem soutěže se potom stal Marek Hašlár ze Základní školy Buzulucká.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru