Premier League v kostce: Listopad

03.12.2019, 18:17
Názory a komentáře
Po měsíci se opět setkáváme nad shrnutím uplynulých několika kol anglické Premier League, a opět se setkáváme nad neporaženým Liverpoolem a jeho opětovně navýšeným náskokem na čele. Když jsme se tu scházeli naposledy, živili Reds na Manchester City šestibodový náskok. Tentokrát je to bodů 11 a druhý už je Leicester...

Listopad v Premier League byl skutečně turbulentním obdobím. Po více než pěti letech se uzavřel režim Mauricia Pochettina na (nyní novém) White Hart Lane, po necelých dvou letech došla Arsenalu trpělivost s Unaiem Emerym, a zhruba po pár hodinách šel znovu od válu Quique Sánchez Flores ve Watfordu.

Liverpool dál není schopen udržet čisté konto a dál herně bůhvíjak neoslňuje, ale prožil si stoprocentní podzim a již teď dosáhl na metu 40 bodů. Předloni Reds pokoření téhož milníku zabralo o sedm kol déle.

Bodové nadílky Liverpoolu byste se teď nedobrali ani při sečtení počtu bodů libovolného dua z trojice Tottenham, Arsenal a Manchester United. Celé toto trio se aktuálně nachází pod hranicí 21 bodů, která se v minulosti po 14 kolech vždy osvědčila jako podmínka pro finiš v první čtyřce. Spurs jsou teď pátí.

Perfektní listopad bez inkasovaného gólu si prožil Leicester a stoprocentním ho pro naše účely také 1. prosince udržel Kelechi Iheanacho verze roku 2016, když krásně zakroucenou ranou v závěru rozhodl duel s Evertonem. Prosadil se i Jamie Vardy, jenž s góly v šesti po sobě jdoucích kolech dál útočí na vlastní titul.

Nedělní zápasy obcně připravily půdu pro další vyhazovy. Marco Silva s Evertonem živoří na 17. pozici jen dva body od propasti a Ole Gunnar Solskjaer nyní už téměř jistě bude mít ve stejné fázi sezony méně bodů než loni José Mourinho. Ten se pakoval s 26 body po 17 utkáních; Solskjaer by musel porazit Tottenham, Manchester City i Everton, aby se vůbec dostal na takovou úroveň - a to po létě plném utrácení. Nic moc.

Poznámka: Do všech listopadových rubrik se počítají i zápasy z 1. prosince.

TOP 5 gólů měsíce




Manažer měsíce: Jürgen Klopp


Wolverhampton se Sheffieldem United sedí uvnitř první sedmičky, ovšem jejich nedělní měření sil vítěze nepoznalo, a proto se Chris Wilder s Nunem Santosem Espíritem musí spokojit jen s čestnou zmínkou. Nakonec se souboj o toto ocenění strhl hlavně mezi dvěma obvyklými podezřelými - Brendan Rodgers přitom s Leicesterem citelněji dominoval a korespondující střetnutí s Brightonem i Crystal Palace zvládl přesvědčivěji než Klopp s Liverpoolem, avšak v Němcův prospěch vše strhává zvládnutá bitva podzimu.

Můžeme se bavit o dvou sporných okamžicích, ale nad Manchesterem City Pepa Guardioly se prostě 3:0 nevede za žádných okolností - a Liverpool to dokázal. Mimoto Kloppův tým "prokázal charakter" pozdním obratem na Aston Ville (stejně jako ten Rodgersův s Evertonem). Takhle: nebylo to příliš hezké, ale tak to holt u favoritů občas bývá, a nad 14 vyhranými domácími zápasy v řadě se rameny krčí poněkud těžko.

Brendan Rodgers snad pro tuto chvíli promine, historický start do sezony se 40 body ze 42 nutno náležitě ocenit.

Zdroj: foxsportasia.com

Hvězdy měsíce dle WhoScored.com


1. Raúl Jiménez (Wolverhampton) - 8.34
- 4 zápasy, 3 góly, 1 asistence, 24 střel, 10 na bránu, 9 klíčových přihrávek, 9 úspěšných průniků (60% úspěšnost), 13 vyhraných vzdušných soubojů (54% úspěšnost), 7 obranných zákroků (70% úspěšnost)

2. Dele Alli (Tottenham) - 7.93
- 4 zápasy, 3 góly, 1 asistence, 8 střel, 4 na bránu, 6 klíčových přihrávek, 10 úspěšných průniků (71% úspěšnost), 11 obranných zákroků (69% úspěšnost)

3. Adama Traoré (Wolverhampton) - 7.84
- 4 zápasy, 2 asistence, 1 střela, 5 klíčových přihrávek, 21 úspěšných průniků (84% úspěšnost), 7 vyhraných vzdušných soubojů (54% úspěšnost), 11x faulován, 7 obranných zákroků (64% úspěšnost), 28 centrů

4. James Maddison (Leicester) - 7.82
- 4 zápasy, 1 gól, 10 střel, 4 na bránu, 16 klíčových přihrávek, 87% přesnost přihrávek, 10 přesných centrů, 12x faulován, 13 obranných zákroků (% úspěšnost)

5. Sadio Mané (Liverpool) - 7.80
- 4 zápasy, 3 góly, 1 asistence, 12 střel, 7 na bránu, 10 klíčových přihrávek, 9 úspěšných průniků (64% úspěšnost)

Sestava měsíce


Autor: Marek Ustohal

Gólman: Bernd Leno (Arsenal)
Dávat do ideální sestavy kohokoli z defenzivy Arsenalu zní jako trolling nebo přinejmenším velký paradox. Pravdou ale je, že i Pat a Mat by si vedli ve stoperské dvojici lépe než David Luiz a kdokoli vedle něj, takže výkony Bernda Lena ve finále zachraňují Gunners alespoň zbytky cti. Německý gólman pochytal v listopadu 22 střel (nejvíc v lize) a především při remízách se Southamptonem a Norwichem (shodně 2:2) byl jednoznačným hrdinou. Domácí ostudu proti Saints odvrátil dokonce lapenou penaltou.

Čestná zmínka: Kasper Schmeichel (Leicester)

Pravý obránce: Ricardo Pereira (Leicester)
Podle statistického serveru WhoScored.com je pravý bek Leicesteru dokonce druhým nejlepším hráčem celé Premier League. Drží si stabilní formu, je klíčovou součástí nejsilnější obrany v lize - a co je v dnešní moderní kopané asi úplně nejdůležitější, brázdí lajnu jako o život. Jeho ofenzivní přínos byl i v listopadu znát, nejvíc se blýskl vítěznou asistencí na gól Iheanacha proti Evertonu.

Čestná zmínka: Trent Alexander-Arnold (Liverpool)

Pravý stoper: James Tarkowski (Burnley)
Anglický stoper měl měsíc jako na houpačce. Nominaci si vysloužil dvěma takřka dokonalými výkony, jež byly stěžejším stavebním kamenem u triumfů nad West Hamem a ve Watfordu (shodně 3:0). Tarkowski přispěl k vítězstvím také asistencí, potažmo gólem a asistencí k tomu. Ve zbylých dvou kláních však nezabránil překvapivě hladkým prohrám Burnley v Sheffieldu a posledně s Crystal Palace.

Čestná zmínka: Lewis Dunk (Brighton)

Levý stoper: Çağlar Söyüncü (Leicester)
Tak dobrý, že se do něj prý zakoukal sám Pep Guardiola, jenž by rád vyztužil svou zteřelou ekipu uprostřed obrany. Je pochopitelně pravdou, že Söyüncü je asi čtyřikrát platnější než Nicolas Otamendi, ale to není měřítko. Turek pokračuje ve výjimečných výkonech z úvodu ročníku, v listopadu pomohl Leicesteru ke třem čistým kontům a Crystal Palace dal dokonce vítězný gól. Morgan a Huth hadr.

Čestná zmínka: Virgil van Dijk (Liverpool)

Levý obránce: Andy Robertson (Liverpool)
Udrží někdy Liverpool čisté konto? Zatím se to Reds při snové sezóně překvapivě povedlo jen dvakrát - a na Anfield Road dokonce vůbec. Jenže Klopp má k dispozici tak silnou ofenzivu, že to je vlastně jedno. K té náleží i excelentní pár krajních beků, z nichž lepší měsíc měl tentokrát ten levý. Robertson nahrál na vítězný gól proti Man City, asistoval i potom proti Crystal Palace, no a úvodní zápas listopadu s Aston Villou (2:1) dokonce pomáhal otáčet vyrovnávacím gólem v závěru.

Čestná zmínka: Ben Chilwell (Leicester)

Pravý záložník: Sadio Mané (Liverpool)
Jeho věrný bratr ve zbroji Mohamed Salah listopad trošku promarodil a v lize odehrál jen slabě přes polovinu možných minut. A tak to nyní bylo především na čerstvě čtvrtým nejlepším fotbalistou světa za rok 2019. Sadio Mané byl absolutně klíčovou persónou Liverpoolu, prakticky sám vyhrál zápasy s Aston Villou, Crystal Palace a trefil se i proti Manchesteru City.

Čestná zmínka: Adama Traoré (Wolverhampton)

Pravý střední záložník: João Moutinho (Wolverhampton)
Bylo trochu překvapivé, když opora mistrů Evropy dva roky po triumfu opustila Monako, ale nikoli výměnou za velkoklub. Wolverhampton udělal nákupem Joãa Moutinha nebývalý počin, který se Vlkům vyplácí dodnes. V listopadu neprohráli a velkou měrou se o to zasloužil právě drobný středopolař. Bournemouthu dal famózní gól, další připravil a body pomohl vybojovat i asistencemi proti Arsenalu a Aston Ville. Úspěšnost jeho přihrávek v listopadu přesahovala 87 procent.

Čestná zmínka: Dele Alli (Tottenham)

Levý střední záložník: John Fleck (Sheffield United)
Sheffield United je v letošní sezóně rozhodně nejpříjemnějším překvapením Premier League. Zjevení, které sází na britskou kostru, ale na rozdíl od Burnley nespoléhá zápas co zápas na tentýž patern. Naopak, krásně se na ně kouká. Klíčem k úspěchu je ale nadále pevná defenziva, kterou jistí tři střední záložníci. Ten nejtvořivější z nich, John Fleck, měl úžasný listopad. Gólem sestřelil Burnley a zaskvěl se i proti Manchesteru United. Vedle branky vytasil famózní asistenci na Moussetův gól.

Čestná zmínka: Wilfred Ndidi (Leicester)

Levý záložník: Hueng-min Son (Tottenham)
S Vardym asi nejlepší hráč Premier League. Co do současné formy, samozřejmě. Sonův listopadový příběh začal katastrofálně - následkem jeho zákroku si Andre Gomes sám přivodil hororové zranění a Korejec byl psychicky na dně. Oklepal se však brilantně a v dalších zápasech létal po hřišti jako znovuzrozený. Ve čtyřech utkáních dal dva góly a hned u čtyř asistoval. Nejlepší byl při Mourinhově debutu, kdy rozhodl zápas s West Hamem.

Čestná zmínka: Christian Pulisic (Chelsea)

Pravý útočník: Lys Mousset (Sheffield United)
V Bournemouthu zoufale neefektivní a na konci právem nechtěný, v Sheffieldu zpočátku nevyužívaný. Dnes ofenzivní klenot a suverénně "nejgeniálnější" hráč v týmu. Proti Burnley vymyslel všechny tři góly a svou produktivitu proměnil i ve osobní zásahy do sítě Manchesteru United a Wolverhamptonu. Letos už se Lys Mousset podepsal u osmi gólů Blades - téměř polovině z celkové produkce. Zastínil i skvělého Vlka Jiméneze, který i přes výborné výkony musel ustoupit mezi čestné zmínky.

Čestná zmínka: Danny Ings (Southampton)

Levý útočník: Jamie Vardy (Leicester) - hráč měsíce
Tady vůbec nebylo o čem. O Cristianu Ronaldovi se povídá, že nestárne a gólů dává víc než kdy dřív. Ale Jamie Vardy, ten snad dokonce mládne. Ve dvaatřiceti má nejlepší formu v životě, na rozdíl od Portugalce neztratil ani píď ze své ďábelské dynamiky a rychlosti a v zakončení je nekompromisní jako v mistrovské sezóně 2015/16. V listopadu Leicester vyhrál všechny čtyři zápasy a Vardy ve všech čtyřech skóroval. Arsenal i Brighton navíc pomohl porazit i jednou asistencí.

Čestná zmínka: Raúl Jiménez (Wolverhampton)

Mladé komety: Kdo se rozzářil a kdo zatím plápolá


Jen málokterý mladík je schopen se během pár měsíců a pouhých deseti ligových startů vypracovat v regulérní kult celé fanouškovské základny, natožpak jedné z těch notoricky nejnáročnějších. Allan Saint-Maximin (22) však není obyčejný mladík. Jen sedm dní po podpisu severoanglickému celku se vydal do West End foodbank, která ve spolupráci s Newcastlem United bojuje za potlačení hladu v místní komunitě. Nejednalo se o pouhé PR; Saint-Maximin sám vyrůstal v chudinské čtvrti Paříže a empatie má zjevně na rozdávání.

Radost přitom zasévá též, kudy s míčem běží. Proti Manchesteru City zkompletoval osm průniků z deseti pokusů, a byť se prakticky vždy jednalo o prostory daleko od branky soupeře, ochozy mu ochotně tleskaly. Saint-Maximin se fotbalem prostě baví. Míč raději (ne-li častěji) vodí, než nahrává, ale taky touto cestou průměrně získává nejvíce metrů hrací plochy (12,2). Navíc sem tam předvede i nějaký ten akrobatický kousek, a první gól či asistence jsou v tomhle okamžiku určitě pouhou otázkou času.

Jiný schopný driblér naopak na efektivitě již úspěšně zapracoval. Už 23. listopadu platilo, že se Adama Traoré (23) letos podepsal pod více branek, než ve svých třech předešlých sezonách Premier League dokupy (pět vs. čtyři) a o pár dní později už ve všech soutěžích zařídil 9 gólů, z toho u šesti asistoval. Bez příspěvků přímočarého křídelníka by Wolves byli v lize o sedm bodů chudší, čili v tuto chvíli sedmnáctí.

Na opačném konci spektra se bohužel pohybuje hned několik letních posil, které nám nedávno laskavě připomínal výčet Football365. Na něm figuroval třeba 13,5milionový bek Lloyd Kelly (21), který byl v létě coby objekt zájmu Liverpoolu často jmenován mezi největšími bargainy, a přece dosud za Bournemouth i kvůli počátečním zdravotním trablím odehrál jen jedno pohárové utkání.

Bývalá velká naděje Celtiku, křídelník Patrick Roberts (22), na tom se svými třemi krátkými camey z Norwich není o moc líp, a v souvislosti se 16milionovým žolíkem Patrickem Cutronem (21) se nedávno hovořilo o bleskurychlém odchodu z Molineux. Agent takové zvěsti sice v cukuletu popřel, ovšem pravdou je, že letní posila z AC Milán zatím ostrými pálí spíše za italskou "21" než za Wolverhampton (dvě soutěžní trefy za 796 minut).

Tabulka Premier League za listopad


Zdroj: WhoScored.com


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC14131032:1240
2.Leicester City14102233:932
3.Manchester City1492339:1629
4.Chelsea FC1482428:2026
5.Tottenham Hotspur1455424:2120
6.Wolverhampton Wanderers1448219:1720
7.Sheffield United1447317:1319
8.Arsenal FC1447320:2119
9.Manchester United1446421:1718
10.Burnley FC1453620:2018
11.Crystal Palace1453613:1818
12.AFC Bournemouth1444618:2016
13.West Ham United1444617:2316
14.Newcastle United1444613:2216
15.Aston Villa1443721:2215
16.Brighton & Hove Albion1443716:2115
17.Everton FC1442814:2214
18.Southampton FC1433815:3212
19.Norwich City1432915:3011
20.Watford FC141589:288

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Komentáře (104)

Přidat komentář
lvrpl

Neskutočne ako sa líšky dali dokopy po predaji dôležitých hráčov. Veľmi sympatický klub

Reagovat
Smreky

všetci očakávali, že pôjdu dole.... a nakoniec je z toho presný opak a tí hráči čo im oddišli vôbec nechýbaju, naopak hrajú oveľa lepšie

Reagovat
smazaný uživatel

vsetci nie

Reagovat
martin.b

Byla otázka ve středu obrany, jak se vyrovnají s nenahrazením Maguirea, kraje obrany mají po Liverpoolu bezpochyby nejlepší. O středu zálohy se už od startu sezony dalo hovořit jako o top 4 v lize. Arsenal s Man Utd mohou jen závidět. No a když je k tomu Vardy opět v mistrovské formě, pak je vše o to snažší

Reagovat
frezi

Reagovat
Smreky

Myslím že Soyuncu nechal zabudnúť na Maguira a naozaj majú skvele mužstvo vyvážené na každom poste

Reagovat
Kucka

Reagovat
Shevchenko

Gól Bournemouthu z toho roku top

Reagovat
Shevchenko

rohu

Reagovat
Spalovač šancí

Reagovat
Frank Lampard 8

Reagovat
Rarášek

Nádhera.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Hokaido

Nedat Jimenéze do sestavy měsíce je teda... odvážné. Trenér měsíce jednoznačně taktický mág Steve Brucinho, čestná zmínka na LB Willems.

Reagovat
fantomas

Jimenez misto koho. Ti dva jsou furt jinde.

Reagovat
Hokaido

Jinde teda nejsou ani náhodou. Ale jako nějak nechci za každou cenu kritizovat, konkurence byla velká, i když já osobně bych mu asi dal POTM.

Reagovat
icka

To bych netvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych dal Jineneze misto Moussetta.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak kdybych to psal sam <3

Reagovat
Smreky

Leiceester a Liverpool snáď tú formu a herný prejav udržia do konca sezóny či ešte zlepšia :)

kľudne by takto mohla vyzerať tabuľka aj na konci sezóny :)

Reagovat
eder

Člověče dobrá, ani bych se moc nezlobil...

Reagovat
syraLFC

Reagovat
cristiano.K.

Klopp vyhrál sice trenéra měsíce výsledkově, ale ani v jednom zápase jsme nebyli suverénní. Nejasnější výhra je nad City o dva goly, kde jsme byli horší

Každopádně i za to Kloppovi

Reagovat
Smreky

sice v tych zapasoch nie su tak dominantny ako sezony predtym... ale teraz mame vysledky narozdiel od predošlých sezon... kde sme vyhravali atraktivnejším prejavom ale strácali sme body...

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp přešel z metalu na uspornej fotbal.

Reagovat
Smreky

ale má to výsledky

síce nechty každý zápas okúsané ale vyhrávame

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě oboje má něco. Dřív sem se víc bavil a byl občas nasranej na konci, teď zase v podstatě furt spokojenost po závěrečném hvizdu. Škoda že to nejde oboje dohromady

Reagovat
Smreky

súhlasim s tebou... predtým to bol krásny útočný futbal, teraz hrá na istotu... veru škoda že sa nedá oboje spojiť v jedno

Reagovat
martin.b

Vždycky jsem každý těsný únik titulu zlehčoval tím, že jsme aspoň hráli hezkej fotbal. Letos nic takový říct nemůžu, takže už to musí vyjít

Reagovat
Smreky

Musí

Reagovat
Beči

Reagovat
Big Virgil

má to i pozitivum, hůř už hrát asi nemůžeme. Potenciál v týmu je obrovský. Bodový náskok je až neuvěřitelný snad se podaří naladit formu na Prosinec a dojedeme to až do května

Reagovat
pobody's nerfect

no nevím, celý měsíc bez Fabinha bude zatraceně těžký, takže si myslím, že hra může vypadat hůř

Reagovat
oli9

a tohle byl přesně ten problém 2 sezony zpátky... Bud jsme někoho zbourali 5:0 a nebo prostě zápas ztratili... nedokázali jsme uhrát tyhle sračka zápasy o gol ...minulou sezonu to byla jiná ale bohužel city byli ještě o krůček dokonalejší

Reagovat
Smreky

Reagovat
fantomas

Presne to se v clanku i pise. A jak pisou jini - od minulych sezon posun.

Reagovat
cristiano.K.

tak já si to teda přečtu no

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Mam dotaz na SVK zdejsi komunitu. Zitra u vas vychazi v Deniku Šport sportovni kalendar na rok 2020. Nedostanu se na SVK, nemohl by ho nekdo koupi a poslat na moji adresu? Penize bych poslal na ucet Nebo nejake osobni predani, kdyby nekdo z vas jel brzy do ČR kolem Uherskeho Hradiste?

https://sport.aktuality.sk/c/423495/uspesna-tradicia-opat-pokracuje-naplanujte-si-sportovy-rok-2020/

Reagovat
smazaný uživatel

Môžem kľudne ja. Napíš mi na mail adresu. Kupim ti ho. Lubos.veselovsky1@gmail.com

Reagovat
rabl

Na nete by sa dala dat stiahnut pdf verzia.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale ja chtel prave ten kalendar, uz jsme se tak nejak domluvili s kolegou nad tebou

Reagovat
smazaný uživatel

Vardy klobúk dole, ten zreje ako víno.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:Od zajtra sa začínajú predávať lístky na euro 2020.Je možné že sa dostanem ako Slovák na zápas Francúzsko vs Portugalsko ktorý sa hra v Budapešti?

Lebo som čítal že lístky si môžu kúpiť iba krajiny ktoré postúpili na euro a môžu si kúpiť lístky iba na svoju krajinu ďakujem vopred za vysvetlenie ako to je

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Já bych tě tam rozhodně nevpustil.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal jediný tím čo v Novembri nevyhral v PL zápas. Obávam sa aby odchod Wengera nebol napokon pre klub podobnou ranou ako pre MU odchod Fergusona.

Reagovat
off-olda

No jo, to je mazec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

Blbost.. AW měl jít tak o 2 roky dřív. A aby nám vyšel hned první trenér po jeho éře by byla haluz jak prase. Ale ta bilance je strašná. Ještě že ho odvolali, byť chtěl bych jiného trenéra než Freddieho.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda že na konci mu to už úplne nešlo. Každopádne on dokázal dlhodobo držať ten klub v TOP4 navzdory tomu že nemal také finančné prostriedky ako konkurenti po dosť dlhú dobu, pokiaľ by ich mal som si istý že by bol úspešnejší aj z hľadiska trofejí. Myslím že keby bol vtedy na jeho mieste iný manager Arsenal sa mohol prepadnúť kdesi na úroveň trebárs Evertonu. Navyše bolo vidno že sa ten klub snaží aj reálne budovať, navyše bol to on kto spravil z Arsenal veľkoklub aj na Európske pomery.

Reagovat
king23

Kdyby byl na jeho místě jiný manažer, tak neveřím, že by Arsenal cca 9 let nevyhrál jedinou trofej. Možná by nebyl kadý rok v TOP4, ale aspoň by tam bylo pár domácích pohárů a možnái vítězství v LM, kde vypadli až ve finále. Což by každý rozumný fanda za jednu dvě sezony mimo TOP4 bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Alebo by sa bez bez neho plácali niekde v lepšom strede tabuľky...

Reagovat
Golasso

Vždyť dlouho o TOP 4 hrály jen čtyři týmy nebo měl některý z velkých klubů výpadek. ... AW vypadl z TOP 4 prakticky hned, jak se vytvořila stálejší podoba současné TOP 6. I přes nějaké výkyvy pořád platilo, že jsme byli "nejhorší z nejlepších" - jenom to v jednu chvíli znamenalo být 3.-4. a následně 5.-6.

Já si ho vážím za to, co dokázal dříve a že přečkal s klubem těžké období, ale ta glorifikace je k ničemu. Změna byla potřeba a pokud si někdo myslel, že po více jak dvaceti letech ta změna bude bezbolestná, tak je hodně naivní.

Reagovat
PP

jooo, za ty jeho léta vedení si zaslouží uznání, jen měl dřív vyhodnotit čas konce. Takto odcházel s drobnou pachutí na konci, ale to nic nezmění na tom, že je to naše legenda a všechna čest jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravdupovediac nevidím to moc optimisticky z dlhodobého hľadiska vidím v budúcnosti na TOP4 Pool, MC, Chelsea a MU, s tým že Arsenal sa dostane do LM tak raz za 5 rokov. To ešte do toho nerátam že sa môže kedykoľvek objaviť nejaký nový šejk, aj keď ten môže samozrejme prevziať aj Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl. Kromě City, může kterýkoliv tým být do dvou let dole viz. United. Arsenalu stačí velmi málo aby se zase dostal nahoru, kvalitní trenér, který už tomu dá končně řád, ty správné posily, lepší koncepce celkově.... Arsenal na tom špatně není jen přešlapuje na místě.

Reagovat
king23

Reagovat
wyqinac

no jako kdyby jen v PL. V EL hrali 1:1 s Guimares a 1:2 ve Frankfurtu..

Reagovat
smazaný uživatel

Real Betis' vice chairman has explained Giovani Lo Celso's deal.

“The purchase option can be exercised in the January market and they would have to pay €32m. In June €40m is mandatory if they get into the UCL, and if not they will have an option.”

It's worth noting we have also paid a significant loan fee this season believed to be around £16m.

Tak to vypada, ze media tu cenu za GLC celkem nafoukly. Snad ho koupime rovnou v zime. Za 48m eur je to dneska solidni cenovka.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha tech 16mega je v librach. Takze cca 50mega eur.

Reagovat
jk

Jako ty prachy nejsou tak hrozné, vzhledem k tomu, že těch hráčů moc nemáme tak je škoda ho pustit. Nějaká adekvátní náhrada bude mít stejně dost podobnou cenovku. Ale zatím si chudák moc nekopl. Snad Mourinha přesvědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nekopl si, protoze prisel na konci prestupaku, nemel pre season a pak se hned zranil. Zahral dobre proti zvezde a prisel Mourek, ktery se ted snazi udajne stabilizovat tym.

What have you made of Juan Foyth in your time at the club?

"Good player, good young player. Of course already in the national team, of course with Mauricio [Pochettino] he plays already. So good player, but Davinson Sanchez, Alderweireld, Vertonghen, we have other players and it's impossible in three matches to play everybody. There are other players that I like very, very much and I try to give some stability to the team and there is no space for everyone, so we look to other boys. Ryan Sessegnon, Lo Celso, Walker-Peters, we have other players with potential to play that they didn't have yet the opportunity to play. I would say let's wait for the end of December for the accumulation of matches and for sure opportunities will come."

Reagovat
jk

To by bylo fajn. S tou stabilizací kádru má navíc pravdu...

Já to chápu proč toho zatím odehrál tolik kolik odehrál a ani se tomu nedivím. Jak říkám, jen doufám, že dostane tu šanci a porve se o to. A nebude odejit aniž by si pořadně zahrál. Přecijen tomu Mourinhovi ještě moc nevěřím

Reagovat
smazaný uživatel

Jn, to asi kazdy z nas. Ale nejak o nej nemam strach. Zatim je to 9mega eur splachlych do hajzlu a nemyslim si, te by Levy splachl dalsich 9. Ja doufam a verim, ze si ted v prosinci zahraje, kouoime ho koupime ted za tech 32, a do konce sezony zacne hrat v zakladu. Ono, kdyz uz na RW nastoupil Sissoko, tak bych si rekl, ze uz ten prostor byl, ale on Moose kupoduvu zahral slusne.

Reagovat
miky10

Řešil už někdo ten Premier Sport od O2? Jak?

Reagovat
jk

Normálně jsem si ho předplatil za tu korunu v létě a zapomněl jsem si to předplatné zrušit. No takže ho mám furt...

Reagovat
C-M@ster

Ja taky, zvedli mi sami castku na 299, uctujou mi to mesicne dvakrat a kdyz jsem se jim napotreti dovolal, rekli mi, at to resim s bankou.

Reagovat
jk

WTF to je dobrá politika

Reagovat
Ondiis

wtf

Reagovat
ZJEV

Měl jsem ten samý problém, ať to řeším s bankou a takové kecy, no mi řekli, že po přihlášení to můžu zrušit na jejich webu o2tv.cz

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Já zatím maximální spokojenost (hned jsem raději zaklepal na dřevo). Za tu korunu v létě jsem měl dokonce dva měsíce. Ten poslední den jsem to totiž pro jistotu zrušil ale pak se chtěl koukat na jeden zápas co ten den hrál, tak jsem to zkusil jestli mě to ještě zadara pustí. A pustilo. Po zápase jsem to hned zrušil a napsali mi, že je vše ok a platit nic nebudu a službu můžu využívat ještě celých 30 dní. Potom jsem to nerušil a čekal že mi automaticky strhnou peníze z účtu, ale nestalo se! Tak jsem si to zaplatil a teď už mi to strhávají automaticky. Platím 299 i s HBO (to je sice celkem k hovnu ale to kilo už mě nezabije a občas tam na něco kouknu + jako kulisa je to dobrý). Neskutečný příběh, já vím

Reagovat
smazaný uživatel

Plus se mi líbí, že to pustím přímo v prohlížeči na telce a nemusím připojovat noťas. Jede to bez problémů a v super kvalitě. Že bych se nepřipojil se mi od léta stalo jednou. A využívám ať už sport či hbo několikrát za týden.

Reagovat
Cobra

Mám balíček L a bohužel mi už včera Premier Sport nešel, tak to budu zvedat na tu "stříbrnou" úroveň, kde už premier sport je = budu platit o 50 Kč víc.

O2 TV mám od konce předminulého měsíce a dostal jsem k balíčku L internet na první půl rok za 1 Kč. Dnes čekám, že mě ty kurvy řeknou, že jestli chci stříbrný balíček, tak mi odpadne ten internet.

Reagovat
Kluivert9

Tak pak napiš, jak to dopadlo...

Reagovat
Cobra

Tak internet mi zůstal jak jsem měl, balíček L mi změnili na Silver (budu platit o 49Kč méně). Ale jelikož se na Internet aktiv HD a Silver balíček nevztahuje sleva za kombinovatelnost, vyjde mě to o 50 Kč dráž. Ale ve smlouvě (co mi poslala novou) je psáno, že všechny výhody jako slevy, tarify apod. by mě měli zůstat, tak budu volat znovu, až se jim uvolní linka. Očividně mají plné ruce práce.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fabec1222
Reagovat
smazaný uživatel

AFCB poslední dobou hrozná bída, řikám si, jestli uz to není u Eddieho vzájemná únava, možná to chce změnu

Reagovat
Kucka

Takže Howe do Arsíku?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhypovanej Howe

Reagovat
C-M@ster

Je ve hre Vardyho comeback do repre, nebo vubec?

Reagovat
smazaný uživatel

Niečo som čítal že ho Southgate sleduje.

Reagovat
smazaný uživatel

Zároveň ale Southgate hovoril niečo v zmysle že si necháva Vardyho ako otvorenú možnosť, no zároveň chce preferovať mladších útočníkov.

Reagovat
cristiano.K.

musel by on sám chtít

Reagovat
Kucka

Přes Kanea se nedostane na hřiště, kvůli čemuž se tehdy repre vzdal. Leda že by Southgate chtěl začít hrát na dva hroty.

Reagovat
mul

s krídlami ako Sterling a Sancho by hra na dva hroty asi nemusel byt najlepsi napad

Reagovat
Pony Slaystation

ve všech gólech figuruje Bournemouth nebo Manchester

Reagovat
nani92

nj, ťažko sa nám vyhráva, ked sa proti nám všetci hecujú a dávajú krásne goly

Reagovat
Lacko_Boh

nj

Reagovat
Big Virgil

bez kvality se vyhrává těžko. na Top 4 máte jenom brankáře..

Reagovat
icka

Reagovat
Luc-Luc

ja bych je nepodcenoval, schopnej manazer s nema muze hrat o top4 v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

A stadion.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ten titul znovu ukopu lišky, nič proti Liverpoolu ale bola by to znovu bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Saint-Maximin uz asistenci ma. Prihraval na viteznej Yedlinuv gol proti Cherries. A je fakt vybornej. Krasne vytrolil fans Sunderlandu na twitteru treba :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Saint-Maximin je jednooky kral mezi slepyma. Ty fancy veci dela, protoze si nema s kym dat balon a je jedinej, kdo umi 1 na 1. Joelinton za 44 micu se prozatim jevi jako dost velky flop, ale jeste ho nechci odepisovat, treba se chytne.

Reagovat
smazaný uživatel

Posledni zapasy se konecne na fotbal NUFC da trochu koukat a utocna faze si zacala sedat. Vsak se porad stridaji 2 stredovy zaloznici, Almiron je v tymu pul roku a ASM + Joelinton prisli letos. Vidim to docela nadejne a rozhodne to vypada mnohem lip po listopadu nez to vypadalo v lete - ocekaval se momentalni bodovy zisk Watfordu.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Neon

Premiér

Reagovat
Reggie

Co ten Ricardo Pereira? Mohl by hrát za Barcu? Já ho skoro vůbec nasledovanýho nemám, ale píše se o něm vesměs super. Hlavně dopředu bude asi bourák, ne?

Reagovat
cristiano.K.

100. pro titul LFC

Reagovat
hona.kub

ani hovno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele