Hlavní obsah

Hradec Králové - Zug 1:1Hokejisté Hradce v úvodním čtvtfinále Ligy mistrů vybojovali remízu

Aktualizováno

Hokejisté Mountfieldu Hradec Králové remizovali v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů se švýcarským Zugem 1:1. Hosté, v jejichž dresu nastoupil český útočník Jan Kovář, vedli od 5. minuty, Hradec dokázal ve třetí části Vincourem srovnat. Odveta se hraje na ledě soupeře za týden.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Mountfieldu Hradce Králové bohují v úvodním utkání čtvrfinále play off Ligy mistrů se švýcarským EV Zug. Dominik Schlumpf (vlevo) a brankář Luca Hollenstein z EV Zug a Tomáš Vincour (uprostřed) z Mountfieldu.

Článek
Fotogalerie

Švýcarský celek šel do vedení v páté minutě, kdy dostal puk do jízdy Simion, a přestože na něj dotíral Rosandič, útočník Zugu překonal gólmana Mazance krátkým bekhendovým blafákem. O chvilku později mohlo být s domácími ještě hůře, při Zehnderově ráně z první je ale zachránil výborným zákrokem Mazanec.

Zug hrál pak první přesilovku zápasu a s Kovářem Východočechům zle zatápěl, domácí ale těžké chvíle přestáli bez úhony. Ještě ve čtyřech naopak ujel Rákos, ale na Hollensteina nevyzrál. Už při rovnovážném stavu neuspěl ve stejné situaci Perret.

Ve druhém dějství měl krátce po sobě dvě dobré příležitosti Cingel. Na druhé straně měl Hradec i trochu štěstí při Langeneggerově teči. Na konci 43. minuty Pilař zakončil z první povedenou akci Radovana Pavlíka, jenže Hollenstein sklapl betony včas. Chvíli nato fauloval Klingberg a domácí v přesilovce vyrovnali. Z dobré práce Smoleňáka na brankovišti po ráně Filipa Pavlíka těžil Vincour, jenž uklidil puk snadno do odkryté branky.

Záhy mohl dokonat obrat Jergl, z ideální pozice však zamířil pouze do brankáře. Domácí se dál hnali za vítězným gólem a výhodnější pozicí do odvety ve Švýcarsku, ale skvěle chytající Hollenstein byl proti. Vyznamenal se hlavně při Smoleňákově zakončení z mezikruží.

Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů, 1. zápas:
Hradec Králové - Zug 1:1
Branky a nahrávky: 45. Vincour (Smoleňák, F. Pavlík) - 5. Simion (R. Diaz). Rozhodčí: Sjöqvist, Öhlund (oba Švéd.) - Brejcha, J. Svoboda (oba ČR). Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 2503.
Hradec Králové: Mazanec - Zámorský, Linhart, F. Pavlík, Šalda, Nedomlel, Rosandič, Čáp, R. Pilař - Vincour, Rákos, Červený - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Jergl, Miškář, Perret - Kevin Klíma, Vopelka, R. Pavlík. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.
Zug: Hollenstein - Schlumpf, Zgraggen, R. Diaz, Thiry, Zryd, Alatalo, Morant - C. Klingberg, Lindberg, Zehnder - Martschini, Jan Kovář, Hofmann - Simion, McIntyre, D. Meyer - Langenegger, Albrecht, Leuenberger. Trenéři: Tangnes, Holden a Östman.
Čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů - úvodní utkání:
Djurgaarden - Mnichov 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Branky: 7. Berglund, 10. Possler, 31. Östman, 35. T. Nilsson, 56. A. Hedman - 9. Jaffray.
Frölunda - Biel 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Branky: 51. Lasu, 54. Mustonen - 25. Fuchs, 34. D. Brunner, 41. Pouliot.
Lausanne - Lulea 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 40. Jooris - 32. a 42. Kovacs

Reklama

Související témata: