Václav Postránecký (†75): VZKAZ ZE ZÁHROBÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Václav Postránecký (†75): VZKAZ ZE ZÁHROBÍ!

Václav Postránecký
Václav Postránecký (Foto: Jan Tůma, TV Nova, Prima, ČT)

Vzkaz ze záhrobí! Václav Postránecký (†75) krátce před svou smrtí, od které uplyne v neděli už sedm měsíců, namluvil do třetího pokračování divácky úspěšných Bobulí deset vět své filmové vnučce Tereze Voříškové (30). A věnovaný mu bude i celý film!

Filmový producent a vinař Tomáš Vican (47) věděl, že rozšafného vinaře Michalicu z Bobulí sžírá zákeřná rakovina, a tak o přítomnosti Postráneckého ve třetím pokračování jen snil. „Tomáš je kamarád, proto chci, když mi už nemoc nedovoluje kameru, uplatnit alespoň svůj hlas, který ještě funguje,“ prozradil před rokem Aha! sám herec.

Klapka doma

A když se tedy jednou zase vrátil ze špitálu do svého domu v Říčanech, přijeli za ním filmaři. „Režisér, zvukař, výkonná producentka a s Václavem tam natočili deset krásných vět,“ zavzpomínal Vican. Vinař Michalica je namluvil své vnučce Klárce v podání Terezy Voříškové jako poselství či vinařské desatero. „Dělej víno, jaký sama chceš pít, a hledej, dokud v něm nenajdeš výjimečnost – a pak znova a znova každý rok...“ prozradil producent jednu větu.

Tekly mu slzy

„Vašek byl šestnáct let kmotrem mé Vinné galerie v Brně a šest let kmotrem mého vinařství. Byl to báječný člověk. Moc mi chybí,“ neubránil se slzám Vican. I proto se na konci filmu, kde zní hercův hlas plný emocí, na plátně objeví: Věnováno Václavu Postráneckému. Premiéra má být na jaře příštího roku k ročnímu výročí jeho úmrtí.

Víno pil i v nemocnici

A ještě jednu radost by herec a milovník dobrého moku určitě měl. Na pražském Smíchově byla otevřena vinárna, kde je k mání pouze Vicanovo víno a na stěnách visí fotografie z Bobulí. „I tady v nemocnici mě Tomáš zásobuje. Vínečko, to je můj lék. Nejradši mám ryzlink, vlašáček i rýňáček,“ liboval si ještě před rokem Postránecký.

Druhý pohřeb Postráneckého (†75): Něco tak dojemného jste neviděli!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.