Aktualizováno

Recenze: Podvody Bitcoin Future / System / Bitcoin Era zneužívají identitu brankáře Čecha či modelky Němcové

Facebook se již delší dobu potýká s řadou podvodných reklam, které slibují rychlé zhodnocení peněz a milionové zisky. Před několika týdny jsme varovali před podvodnými inzeráty, které odkazují na projekty Bitcoin Pro a Bitcoin Revolution. Diskuze o těchto podvodech ovšem nestihly ani utichnout, a podvodníci ve snaze zamést stopy začali program propagovat pod názvy Bitcoin Future, Bitcoin System nebo Bitcoin ERA.

Kalamita podvodných reklam

Podvodné inzeráty mají mnoho podob, ale jejich podstata je vždy stejná. Podvodníci tvrdí, že peníze zhodnotíte prostřednictvím unikátního programu, který bude samostatně obchodovat s kryptoměnami. Musíte ovšem poskytnout své osobní údaje a vložit 250 dolarů, se kterými bude program obchodovat.

Podvodné reklamy uvádějí, že investiční metodu zveřejnila nějaká známá osobnost v televizním rozhovoru. České verze podvodu uvádí jména Petr Kellner, Zdeněk Bakala, Bolek Polívka, Pavel Nedvěd nebo třeba Daniel Křetínský. Nově se v podvodných reklamách objevují také tváře fotbalisty Petra Čecha, modelky Petry Němcové či podnikatele Pavla Tykače.

Tváře modelky Němcové, brankáře Čecha či podnikatele Tykače v podvodných reklamách

Tváře modelky Němcové, brankáře Čecha či podnikatele Tykače v podvodných reklamách

Stejný podvod existuje také v zahraničí, ale v cizojazyčných verzích a se zahraničními osobnostmi (např. Jeremy Clarkson, Simon Cowell nebo Alan Sugar). Žádný z těchto pánů ovšem nemá s podvodem nic společného.

A s měnícími se jmény známých osobností se mění i jména podvodných programů – aktuálně je naleznete například pod názvy Bitcoin Future, Bitcoin ERA nebo Bitcoin System. V zahraničí stihl tentýž podvod vystřídat desítky dalších názvů jako například Bitcoin Billionaire, Bitcoin Money, Bitcoin Formula, Bitcoin Trader, Bitcoin Lifestyle, Bitcoin Evolution, Bitcoin Compass, Bitcoin Circuit, Bitcoin Loophole, Bitcoin Advertising, Crypto Boom, CryptoXchange, Crypto Method, Cryptosoft, Bitcoin Rush, Bitcoin Wealth, Bitcoin Storm, Bitcoin Blueprint, Crypto Profit, Crypto Genius, Bitcoin Profit, Bitcoin Investor, Bitcoin Boom, Bitcoin Revival, Bitcoin Prestige, CryptoRevolt, Cryptohopper…

Podvod běží pod různými názvy

Podvod běží pod různými názvy

Jak to celé funguje?

Podvody fungují obvykle na jednoduchém principu. Podvodníci vytvoří reklamní web, který láká k obchodování přes internet. Obvykle je plný falešných recenzí a smyšlených příběhů, které mají vzbudit dojem, že vydělá úplně každý. Klíčem k úspěchu má být obchodní robot, který zhodnotí vaše investice.

Podvodné weby obsahují smyšlené rozhovory se známými osobnostmi

Podvodné weby obsahují smyšlené rozhovory se známými osobnostmi

Obchodování přes internet probíhá u brokerských společností, a proto vás podvodníci budou směřovat nejprve k brokerovi, který jim za přivedení nových klientů vyplácí provize. Registrace a vklad peněz probíhá právě u brokerské společnosti, která ovšem o podvodných reklamách mnohdy vůbec neví. Podvodníci vám po registraci pravděpodobně poskytnou nějaký obchodní program, který bude obchodovat automaticky nebo bude zasílat signály k obchodování. Úspěšnost těchto programů je ale žalostná, takže pokud je necháte obchodovat, tak brzy ztratíte všechny vložené peníze.

Několik lidí uvedlo, že podvod odhalili ve chvíli, kdy po nich společnost začala vyžadovat kopie osobních dokumentů a kapie platební karty. Jenže toto není důkaz podvodu, ale spíše důkaz toho, že registrace opravdu probíhá u brokerské společnosti. Právě brokeři musí své klienty na základě evropských regulací a KYC verifikovat, což se provádí právě pomocí kopií dvou osobních dokumentů (ověření totožnosti a bydliště). Při platbě kartou je nezbytné poskytnout i kopii karty, avšak se začerněnými údaji (vidět musí být pouze první čtyři číslice karty, jméno a platnost). Ověřování klientů má totiž zabránit podvodným praktikám jako je praní špinavých peněz.

Webová platforma programu Bitcoin Future

Webová platforma programu Bitcoin Future

Podle našich informací odkazuje podvodný program Bitcoin Future například na brokera LiveMarkets. Tento broker opravdu vyžaduje minimální vklad 250 dolarů, podporuje platební karty a vyžaduje zaslání osobních dokumentů (důkaz bydliště a identity). Jedná se ovšem o neregulovaného brokera, který nemá povolení poskytovat investiční služby na území ČR. Nelze ale vyloučit, že je celý tento podvod napojený na řadu dalších brokerských společností.

Marný boj celebrit s podvodníky

Článek na serveru Yahoo.com s reklamou na českou verzi podvodu

Článek na serveru Yahoo.com s reklamou na českou verzi podvodu

Řada známých osobností, jejichž jména podvodníci zneužili, se rozhodla bojovat. Jedním z nich je například Richard Branson, britský podnikatel a miliardář, který již před rokem opakovaně varoval před vlnou podvodných reklam. Branson urgoval zástupce sociálních sítí, aby podobné podvody odstranili a zabránili jejich vzniku. Jenže bez většího úspěchu. Podobný osud potkal také Jeremyho Clarksona, který je znám z pořadů TopGear či The Grand Tour. Ironií je, že v článku na serveru Yahoo, který pojednává o zneužití tváře známého moderátora pro tento podvod, naleznete reklamy na českou verzi podvodné stránky s obličejem Petra Kellnera.

Další celebrita britského finančního sektoru, Martin Lewis, dokonce zažaloval Facebook, který nedokázal zabránit šíření podvodných inzerátů s jeho jménem. V lednu 2019 ovšem žalobu stáhl, jelikož Facebook přislíbil finanční příspěvek pro projekt Citizens Advice Scams Action (CASA) a nový nástroj pro boj proti podvodným reklamám. Ani po roce se toho ale očividně mnoho nezměnilo. Podvodníci vesele inzerují dál a lidé přicházejí o peníze.

Soudní spor jako jediná cesta?

V Nizozemí však Facebook na svůj laxní přístup k pochybným reklamám doplatil. Prohrál totiž soudní spor, který inicioval tamější mediální magnát John De Mol, jehož jméno se také objevilo v podvodných reklamách. Soud rozhodl v polovině listopadu o tom, že Facebook musí stáhnout všechny podvodné reklamy zneužívající jméno holandského miliardáře a zároveň musí vyplatit 10 tisíc eur za každé jedno zobrazení podvodné reklamy (maximálně však 1 milion eur).

V Česku před podvodnými reklamami varovalo tiskové oddělení investiční skupiny PPF Petra Kellnera, jehož tvář je součástí drtivé většiny reklam na tyto podvodné systémy. PPF se dle prohlášení tiskové mluvčí Jitky Tkadlecové podařilo reklamy stáhnout ze sítí Twitter a Google. Na Facebooku se však reklamy bohužel zobrazují dále – to ostatně potvrzují naše interní data, podle nichž došlo k útlumu v období 10.11. – 17.11. Pak se reklamy na sociální síť vrátily zpět.

Aktivita podvodných reklam v průběhu listopadu 2019

Aktivita podvodných reklam v průběhu listopadu 2019

Stal jsem se obětí podvodu. Co teď?

Řada důvěřivých čtenářů podvodníkům uvěří a zaregistruje se. Pokud podvodníkům poskytnete pouze svoji emailovou adresu a mobilní číslo, tak vám prakticky nic nehrozí. Připravte se ale na to, že vaši emailovou schránku zasypou spamy a váš mobil zahltí nevyžádané hovory (převážně z Londýna). Několik lidí také uvedlo, že jim podvodníci začali psát emaily lámanou češtinou, ve kterých vyhrožovali soudem kvůli nedokončené registraci. Tyto zprávy můžete s klidem ignorovat, protože k registraci vás nikdo nutit nemůže.

Horší je, pokud jste již vložili požadovaných 250 dolarů. Jak už jsme uvedli výše, peníze pravděpodobně skončily u nějaké brokerské společnosti, která vám je nevydá, dokud svůj obchodní účet neověříte. To ovšem znamená že musíte brokerovi poskytnout kopie několika osobních dokumentů. Otázkou zůstává, jak tento neregulovaný broker s osobními údaji klientů nakládá a zda opravdu peníze po dokončení registrace uvolní. Pokud jste vložili peníze pomocí platební karty a bojíte se jejího zneužití, tak můžete kartu u vaší banky zablokovat a zažádat o vydání nové karty.

Pokud se vám nedaří dostat vložené peníze zpět, tak se můžete připojit k trestnímu oznámení na program Bitcoin Pro, které podal poslanec Petr Třešňák (Česká pirátská strana). Případem se zabývá Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 5.

Kryptoměny nejsou podvod

Na podobné podvody upozorňujeme již několik let. Scamy Bitcoin ERA, Bitcoin Billionaire, CryptoBoom, Bitcoin Loophole nebo Bitcoin Future nejsou totiž prvním a určitě ani posledním podvodem, který láká k obchodování a investování přes internet. V minulosti podvody odkazovaly především na forex a binární opce, dnes lákají na CFD a kryptoměny. Metody podvodníků se ale nemění, takže odhalit podvodnou nabídku většinou není obtížné.

Mnoho lidí na základě tohoto podvodu pravděpodobně odsoudí Bitcoin, kryptoměny a obchodování po internetu obecně. Jenže to by bylo stejně nesmyslné, jako označit výše zmiňované celebrity jako podvodníky. Skuteční podvodníci, kteří využívají anonymity internetu, pouze zneužívají jména úspěšných a bohatých lidí, stejně jako zneužívají různé investiční nástroje (třeba kryptoměny).

Obchodováním po internetu se dá nejen vydělat, ale i uživit. Nikdy ale nevěřte systémům, které slibují snadné zisky nebo miliony bez práce. Ani kdyby jej doporučoval známý miliardář. Vydělat peníze obchodováním přes internet ve skutečnosti není jednoduché a nepodaří se to každému. Proto by měl každý začínající obchodník vyzkoušet nejprve cvičný demo účet, který funguje jako pomyslný simulátor obchodování. Bez zkušeností a znalostí to totiž nejde, byť podvodníci s oblibou tvrdí opak.

Našli jste v textu chybu či nepřesnost? Dejte nám vědět.

Diskuze, zkušenosti a reference

  • Kamil
    6.10.2021 17:32
    Kamil
    Autor

    Dobrý den, asi před rokem jsem se zaregistroval u Bitcoin Era, dal jsem jim email, jméno, telefon, věk a adresu. Žádné peníze ani doklady jsem neposílal. Hrozí mi nějaké nebezpečí? Děkuji

    • Anonym
      16.12.2021 19:24
      Anonym
      Autor

      hrozí

  • Zdeno
    8.4.2021 16:34
    Zdeno
    Autor

    Napsal jsem jim číslo kreditní karty, jméno,tel. a email. Peníze ne. Riskuji něco, když znají č. kreditky?

  • Anonym
    5.11.2020 22:24
    Anonym
    Autor

    Také jsem naletěl a byl jsem úplně s nervama v pr… 250 dolarů, 10 dolarů za zprostředkování. Celkem 6150 Kč. Hned na druhý den nový account manager, všichni Briti s asijský nebo africkým akcentem. Telefonáy dokola o ukončení registrace, nahrání id atd. Furt jsem jim dokola hustil, že nechci s nimi obchodovat a že chci vrátit peníze. A oni furt dokola, až si plně aktivujete účet, taková jsou vop. A furt dokola i tytéž maily. Člověk musí být neoblomný. Když slyší a vidí že se nedáte, vezme si Vás na starosti někdo jiný. Po pár týdnech mi peníze vrátili. Byl tam jen rozdíl 211 Kč za kurzový rozdíl. TAKŽE ZA MNĚ UŽ NIKDY ŽÁDNÉ TAKOVÉ EXPERIMENTY NA NETU. A na fb opatrně. Hodně štěstí.

    • Anonym
      12.1.2021 12:14
      Anonym
      Autor

      Ráda bych tímto poděkovala tvůrcům tohoto webu za užitečné rady a pisateli předchozí zprávy. Také jsem se ve slabé chvíli zaregistrovala na webu bitcoin era a poslala vstupní vklad. Ještě ten den jsem zjistila, že jde o podvod, a u banky zablokovala platební kartu. Bohužel peníze z účtu odešly a reklamaci banka neuznala – s poukazem na to, že při zadání autorizačního kódu nelze reklamovat. Dál to probíhalo, jak už tu kdosi popsal – volali mi jako šílení 8krát denně, abych dokončila registraci , tzn. poskytla kopie osob. dokladů, plat. karty. Mé sdělení, že s nimi obchodovat nechci a žádám vrácení peněz, nebrali zpočátku vůbec v potaz. Telefon jsem vypnula cca na měsíc a používala jiné číslo, i tak ale stále volali – z různých čísel, takže nebylo možné je blokovat. A maily s nabídkami a výzvami k dokončení registrace chodily stále. Rady na tomto webu pro mně byly velmi užitečné, alespoň jsem věděla, jak ta komunikace probíhá a na co se připravit. Když už jsem to po měsíci chtěla vzdát, objevila jsem na tomto webu komentář předchozího pisatele, jak nakonec díky své vytrvalosti peníze získal zpět. Napsala jsem tedy společnosti ještě jeden mail, kde jsem znovu zopakovala, že s nimi do žádných obchodů nepůjdu a že chci peníze vrátit, ani jsem nijak nevyhrožovala soudy . Nakonec se mi to také po dvou měsících povedlo. Ještě doporučení pro všechny v podobné situaci, chcete-li , aby vám vrátili peníze a zrušili účet , NEPŘIHLAŠUJTE SE k němu a neprovádějte na něm žádné transakce. Mně nabídli i možnost blokace účtu na půl roku – pokud na něm nebudou žádné pohyby, peníze prý se automaticky vracejí v plné výši. Já jsem se s nimi nakonec dohodla na vrácení po 2 měsících – stáhli mi jen asi 50 kč na manipul. poplatky

  • Laura
    1.11.2020 22:04
    Laura
    Autor

    Dobrý deň ako čítam nie som jediná ja som sa tiež zaregistrovala neviem kde som mala vtedy rozum bola som naivná a uverila z radosťou som sa zaregistrovala a až potom mi došlo že to môže byť aj podvod tak som začala na internete hľadať a našla som no už bolo neskoro našťastie som neposlala žiadne peniaze aj prvé 2 týždne volali každý deň vždy ráno a večer nesmierne ma to štvalo teraz je to už lepšie už prešlo 3 mesiace ale ešte stále občas zavolajú tak blokujem čísla neviem ako som mohla byť taká hlúpa neviem čo som si myslela že len tak ľahko zbohatnem ale čo už na chybách sa ľudia učia už viem že takú hlúposť a na také stránky, reklamy nenaletím len či by mohly zneužiť moje osobné údaje to naozaj neviem toho sa dosť bojím snáď nie dúfam.

  • Petr2
    27.10.2020 20:36
    Petr2
    Autor

    …tak jsem se taky vyznamenal. Poslal 100 eur a požadované údaje, kartu jsem zablokoval no s.re mě jak jsem mohl naletět a to jejich otravování na mobil

  • Anonym
    27.10.2020 16:27
    Anonym
    Autor

    Ahoj všem co jako taky já naletěli . Mě se to stalo 27.10 a ta tzv , společnost se jmenuje CTX PRIME . Volali mě registraci pro další informace z čísla 234 092 529 a pak z čísla 234 290 646 , ale na to už jsem nereagoval . Ozval se nějaký mladík špatně česky mluvící s anglickým přízvukem . Mě možná připravili o 2700 kč ( nevím ) , ale hned jsem volal do banky ať mě bloknou účet a kartu , což se stalo . Vzhledem k tomu , že převod peněz trvá do jiné banky 3 dny , tak ten převod možná neproběhne . Uvidím v pátek

  • Petr
    22.10.2020 8:10
    Petr
    Autor

    ctxprime.com je podvod, prisel jsem o hromadu penez. kdybych si zjistil vixce informaci a precetl tyto info nic by se nestalo. taky my chteli vytahnout prnize s karty. dal jsem to pravnikum a cekam co bude

  • Emma
    21.10.2020 20:23
    Emma
    Autor

    Dobrý deň tiež som sa zaregistrovala ale peniaze som neposlala chcela by som sa vás opýtať či môžu nejako zneužiť moje osobné údaje viete keď som sa zaregistrovala tak som dala svoje meno číslo a e-mail a teraz sa bojím či mi môžu zneužiť osobné údaje strašne sa bojím prosím nevie niekto či by mohli prosím o radu alebo skúsenosť hoci čo mi pomôže ďakujem vopred za odpoveď.

    • InvestPlus
      21.10.2020 20:43
      Autor

      Dobrý den, u zmiňovaných podvodů Bitcoin Future, Bitcoin System či Bitcoin Era je extrémní riziko zneužití osobních dokumentů jako například občanský průkaz, pas, řidičský průkaz. Pokud jste jim scany těchto dokumentů neposkytla, máte téměř vyhráno. Nevyžádané hovory na telefonní číslo, které jste zadala při registraci, lze blokovat. Nevyžádané emaily označovat jako spam. Pokud by obtěžování přesáhlo únosnou míru, lze to řešit SIM s novým číslem resp. novým emailem.

      • Niki
        26.1.2021 0:46
        Niki
        Autor

        Dobrý deň chcela by som sa spýtať asi pred 5 mesiacmi som tiež naletela najprv volali stále ale teraz už vôbec, keď som sa tam registrovala tak som dala svoje meno, telefóne číslo a e-mail nie že by som nebola rada že my nevolajú len by som sa chcela spýtať či nejako nevyužijú osobné údaje alebo sa vzdali keďže už vôbec nevolajú?

  • Honza
    12.10.2020 18:13
    Honza
    Autor

    Zdravím, taky jsem bohužel naletěl reklamě s Kellnerem.. Teď po mě chtějí doklady a ty jim nepošlu, takže udělám výše zmíněný postup, tzn. napíšu opětovně žádosti mailem v angličtině, že nechci investovat a chci vrátit peníze a požádám svoji banku o pomoc. Já měl sice jen 100 EUR, ale i tak.. ale chybama se člověk učí, že? :-(

  • Anonym
    8.10.2020 21:58
    Anonym
    Autor

    Zdravím, zaregistroval jsem se u CTXPrime a poslal přes kartu 150 eur a až potom jsem zjišťoval co je na tom pravdy o jednoduchém výdělku, který doporučoval známý moderátor. Nevím co se stalo, že jsem
    udělal vše opačně. Chtějí abych poslal pro dokončení registrace kopie dokladů. Co mám dělat ?
    Pokud dokončím registraci, tedy pošlu kopie dokladů mohl bych mít nějakou šanci získat peníze zpátky?
    Nebo na vše zapomenout a zablokovat kartu, výměna sim karty i e-mailu ?

  • Lasenka
    17.9.2020 16:36
    Lasenka
    Autor

    Lide jsou nepoucitelni a hloupí.
    Uz pri padnuti jmena Petr Kellner,
    musi byt soudnemu člověku jasne,
    ze Kellner se na takove, s prominutim
    kravine, absolutně nepodílel a jen zneuzili jeho jmeno a jmena dalsich.
    Ale kdo chce kam, pomuze si sam…a pak vsichni breci a prosi o radu.
    Copak neuvazuji mozkem?

  • Sarah
    14.9.2020 12:02
    Sarah
    Autor

    Dobrý deň stalo sa mi to isté ale ja som neposlala žiadne peniaze iba som sa zaregistrovala ale stále mi volajú už neviem čo robiť neviete niekto kedy prestanú volať a či vôbec ? prosím poraďte mi.

  • Anonym
    13.8.2020 19:15
    Anonym
    Autor

    Sláva
    Koukám, že nejsem sám, který naletěl 250euro jsem odeslal, ale asi po 2 hod. jsem si to rozmyslel a poslal jim e-mailem že s nimi nechci nijak obchodovat a peníze chci zpět. Zarazilo mě že chtějí foto občanky z obou stran atd. to jsem zbystřil řek jsem si NE konec obchodu. Dnes mi volal zase nějaký jejich člověk a lámanou češtinou mi vysvětloval že bez verifikace (mého ověření a ověření mého účtu) mi peníze nemohou vrátit. PROSÍM o radu co udělat abych peníze dostal zpět

  • Zdenek
    11.8.2020 15:16
    Zdenek
    Autor

    Tak že , jak čtu, naletěl jsem taky . 250 euro je v nedohlednu. Volali z čísel 234 093 899——-234 280 686——–234 280 618. Ještě se to pokusim nahlásit u moji banky. Podlehl sem na reklamu lehce vydělat pomoci bitcointů, ze Soukupem (tv Barandov) . Zvláštní, hledal jsem zda CTXPrime není podvod, ale tenkrát se mi tyhle a podobné stránky neukázaly , či sem málo hledal.Ukázalo se mi sídlo v Praze. Ozval se mi člověk s Ruským přízvukem, který mi říkal , že je jako můj lékař , před kterým s nemusím bát a svěřit se se vším co bude potřebovat. Navrhl mi že pokud přidám dalších 250euro , oni mi dají daších 250 jako bonus. Teprve ted sem se podivil a začal sem nedůvěřovat s tím že si to rozmyslím. Taky chtěl po mne veškeré osobní udaje aby je mohli verifikovat. To jsem už odmítl a osobní udaje nedal. Požadoval vrátit vložených 250uro. Bohužel on to nemůže až po verifikaci to udajně udělá centrála. Pozor lehce vydělat znamená nepodlehnout nástrahám.

  • Petr
    11.7.2020 7:47
    Petr
    Autor

    Ahoj, já jsem se naštěstí zarazil před posláním peněz při ověření 3d platby, kdy se neposílali EUR ale RUB to mne vyděsilo. V tom mne začal znovu a znovu otravovat ten brouker, ze on to za mne zaplatí sám a já mu pošlu eur na jeho účet. Vola pokaždé z jiného pražského čísla a stále chce dokončit platbu. Reklama byla před Google na stránkách Vylety.cz, na Bitcoin Systém a to mne po registraci dokázalo na ctxprime(.)com. Cele to bude podvod !!

  • Marry
    22.4.2020 12:42
    Marry
    Autor

    Žiaľ, ja som tam poslala tiež 250 eur. Hneď som kontaktovala banku, či nejde platbu dostať späť.
    Neviem, ako to dopadne.

  • Vladis
    6.4.2020 22:15
    Vladis
    Autor

    Ucet zrusit nejde. pokial ste dali len meno, mail a cislo mobilu bat sa nemusite, akurat vas budu otravovat obcas volanim a mailom.

  • Aaa
    2.4.2020 23:21
    Aaa
    Autor

    Zjistil teda nekdo, jak ten ucet zrusit, nebo jestli to vubec jde???

  • volod
    30.3.2020 12:23
    volod
    Autor

    Tiez som sa zaregistroval, nastastie som poskytol iba mail a mobil obcas zavolaju tak blokujem cisla.

    • Anonym
      2.4.2020 16:50
      Anonym
      Autor

      zdravim ja som investoval do tohto tiež, a neviete mi poradiť že ako to zruším a dostanem peniaze naspeť neviete mi poradiť ?

      • Marry
        29.6.2020 19:56
        Marry
        Autor

        Ja som im neposlala požadované dokumenty. 2X som v anglickom jazyku žiadala o vrátenie
        peňazí späť na účet a zároveň som kontaktovala svoju banku, aby peniaze stiahli späť. Neviem,
        čo zaúčinkovalo, ale vidím vo výpise na účte, že po dvoch mesiacoch sa peniaze vrátili avšak
        na prekvapenie u obchodníka stále svieti balance 275 eur.

        prajem pekný večer.

  • Ramon68
    2.3.2020 12:51
    Ramon68
    Autor

    Že by Čech a Kellner potřebovali vydělat na reklamě něčeho takového :-))
    No profily na Fcb co to propagují neexistují.
    Japonka jménem Nováková lituje, že to nemá.
    Tak dál už ani nemusím.
    Jen se divím Facebooku, že to nezarazí.

  • Polly
    25.2.2020 13:38
    Polly
    Autor

    Nedá sa zrušiť na tej stránke registrácia? Ja som sa zaregistrovala a furt mi volajú ale peniaze som nedala tak neviem ako dlho mi budú volať už je to týždeň s volajú každý deň nedviham len ich vypnem.

    • Anonym
      23.10.2020 12:58
      Anonym
      Autor

      hovory blokujte já to takhle taky dělam jednou jim ty čisla dojdou a přestanou snad už volat

  • Anonym
    27.1.2020 15:37
    Anonym
    Autor

    24.1.2020 jsem se zaregistroval a poslal 300 dolarů.Když se ze mě snažili dostat další peníze už mi to bylo podezřelé. 27.1.2020 jsem nechal zastavit internetové transakce přes mou platební kartu. Dnes už vím že jsem byl podveden.

    • PZ
      29.1.2020 16:56
      PZ
      Autor

      Také jsme poslali 250Euro, zatím jsme nedodali podpis, ale bez podpisu nám údajně těch 250Euro nevrátí, tak nevíme, co dělat dál, ach jo….lidská hloupost :(

      • Marry
        3.7.2020 19:51
        Marry
        Autor

        Ak ste nedodali dokumentáciu, ktorú od Vás požadujú, predpokladám, že sa nevedia dostať k
        vašim peniazom. Ja som svojich 250 eur dostala naspäť cez svoju banku. Brokera marketsdok
        som písomne mailom 2X vyzvala na vrátenie peňazí, že nemám záujem s nimi obchodovať a toto
        som poslala aj svojej banke. Po dvoch mesiacoch mi peniaze vymohli naspäť presne v takej výške,
        v akej som im to poslala.

    • Marry
      3.7.2020 19:57
      Marry
      Autor

      Môžete mi povedať, ako ste zistili, že Vás podviedli? Mne sa mojich 250 eur vrátilo späť na intervnenciu
      banky. Avšak kontaktoval ma broker a tvrdí, že medzitým mi už zarobil ďalších 300 eur, či mi ich má
      poslať alebo ich chcem zobchodovať. Na vrátenie peňazí si pýta číslo mojej kreditnej karty. Neviem, či
      ide alebo nejde o podvod. V podstate pri platbe kreditnou kartou by si mala moja banka vyžiadať bezpečnostný kód. Neviem, či sa vie nabúrať do môjho účtu.

  • pp
    15.12.2019 8:47
    pp
    Autor

    Svět se naprosto zbláznil!
    Pro peníze přes mrtvoly!
    Už neplatí rčení, když nejde o život nejde o nic! Ale, když nejde o peníze nejde o nic!!

  • Meldik
    5.12.2019 12:11
    Meldik
    Autor

    Dobrý den, chtěl jsem vyzkoušet o co jde, tak jsem se zaregistroval do Bitcoin Era. Od té doby mne neustále obtěžují různá telefonní čísla, například +420 228 887 750. Jde jim jen o jedno – abych dokončil registraci a vložil peníze. Ještě že jsem našel tuto recenzi, teď je mi již zcela jasné, o co tady jde …

  • ?Komentáře se zobrazují až po jejich schválení.

    Vložit komentář