st 4.12.2019
Aktuální zprávy

Odvetu Mikulášského trojboje ovládl Baník!

Zábavná podívaná, vítězství pro Baník! Exhibiční souboj mezi fotbalisty Baníku a hokejisty Vítkovic nazvaný Mikulášský trojboj vyhráli baníkovci 4:3! Zaplněný Skalka family park se dobře bavil výkony v disciplínách pro fotbalisty a hokejisty zcela netradičních. Rozhodl závěrečný rozstřel v hodu na basketbalový koš, v němž prokázal naprosto jistou ruku brankář Viktor Budinský!

Exhibiční souboj měl velmi podobný průběh jako ten loňský. Ovšem ve zcela opačném gardu. V loňském roce vedli po dvou disciplínách díky stupňovanému bodování za jednotlivé disciplíny fotbalisté Baníku už 3:0. Závěrečnou disciplínu hodnocenou třemi body vyhrály Vítkovice, srovnaly na 3:3 a byly úspěšné i v prodloužení. Stejný kousek se nyní povedl Baníku.

Tým ve složení Martin Fillo (kapitán), Václav Procházka, Patrizio Stronati, Nemanja Kuzmanovič, Jiří Fleišman a Viktor Budinský, doplněný o hráče Akademie Baníku kategorií U10, U12 a U14, kteří v jednotlivých disciplínách tým A-týmu doplňovali, ztratil úvodní disciplínu – hod pukem na cíl.

V druhé disciplíně, jíž byl hod na basketbalový koš, si Baník i díky pevné ruce Viktora Budinského vedl v úvodu dobře, nakonec však i tuto disciplínu, za kterou se udělovaly dva body, ovládli hokejisté. Po dvou disciplínách to tedy bylo z pohledu Baníku 0:3.

Dobrá nálada však baníkovce neopustila, ostatně ani jeho přítomné fanoušky. A fotbalisté se s vervou pustili do třetí, tříbodové disciplíny. Slalom mezi kužely s šátkem na očích za pomocí spoluhráčovy navigace, tak se dá ve stručnosti popsat hra, kterou Baník vyhrál a srovnal tak stav na 3:3.

Rozhodnout muselo prodloužení. Organizátoři vybrali znovu hod na koš, ale už nikoliv v týmech ale pouze stylem hráč proti hráči. Baník nominoval svého „Satyho“ Viktora Budinského, Vítkovice střelce Ondřeje Romana.

Nervydrásající souboj zvládl skvěle Viktor Budinský. „Jsem gólman, v rukou musím mít cit,“ glosoval pak s úsměvem svůj výkon. Ani v rozhodujícím rozstřelu totiž nechyboval. Sázel koše s jistotou a ukázal, že mu ani tento sport není cizí. A získal tak konečné vítězství pro svůj tým. Odveta se tedy Baníku podařila!

Po skončení akce uspořádali organizátoři i společnou autogramiádu hlavních aktérů souboje.

Foto: Lukáš Kaboň

9
David
Buchta
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
28
Filip
Kubala
26
Filip
Blažek
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška