Do čela Isobaru nastupuje ex-šéf Y&R Petr Havlíček

středa, 4. prosince 2019, 10:00 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Kreativní agenturu Isobar ze skupiny Dentsu Aegis Network bude řídit Petr Havlíček.

Petr Havlíček, foto: Goran Tačevski

Petr Havlíček, foto: Goran Tačevski

Reklamní matador Petr Havlíček, který 27 let působil ve vrcholovém managementu agentury Y&R ze skupiny WPP, bude od ledna řídit kreativní agenturu Isobar ze skupiny Dentsu Aegis Network. Jeho úkolem bude zkonsolidovat nabídku služeb agentury, posílit důraz na nadlinkovou reklamu a získat nové klienty z řad největších českých i světových zadavatelů reklamy.

„Naše dlouhodobá strategie klade velký důraz na kreativu, která patří společně s médii a CRM mezi tři pilíře obchodního modelu Dentsu Aegis Network. Kreativa je celosvětově největším motorem růstu skupiny, a tak tomu musí být i v Česku. Je to velmi těžký úkol. Proto jsme přivedli právě Petra, který je díky svým dlouholetým zkušenostem na lokálním i mezinárodním trhu tím správným člověkem pro jeho splnění,” řekl k nástupu nového šéfa kreativní agentury Isobar generální ředitel Dentsu Aegis Network v Česku a na Slovensku Petr Chajda.

Petr Havlíček působil v různých manažerských pozicích v agentuře Y&R (dnešní VMLY&R) od roku 1991 až do roku 2018. Mezi lety 1999 a 2011 řídil pražskou pobočku, v roce 2011 se přesunul do čela Y&R pro celou Střední a Východní Evropu. Jako ředitel Isobaru bude mít na starosti všechny kreativní služby napříč Dentsu Aegis Network v Česku a na Slovensku.

-stk-