Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vysílali jsme: Zeman rozhodl o Čapím hnízdě. Babiš je znovu mezi obviněnými

Video se připravuje ...
Aktualizováno -
4. prosince 2019
13:20
Autor: ČTK, mat - 
4. prosince 2019
12:50

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman na tiskové konferenci od 13 hodin oznámil, jak rozhodl o takzvané kauze Čapí hnízdo. V té šlo o obvinění z dotačního podvodu. Nejvyšší žalobce může zrušil usnesení o zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO). A stejně postupoval v případě bývalé náměstkyně jihlavského primátora Jany Mayerové. Naopak Monika Babišová a zbytek Babišovy rodiny je z kauzy venku.

Trestní stíhání Babiše i dalších lidí v případu zastavilo pražské městské státní zastupitelství (MSZ) v půlce září. Šéf MSZ Martin Erazím tehdy uvedl, že společnost Farma Čapí hnízdo splňovala podmínky definice malého a středního podniku. Právě pro ně přitom byla určena padesátimilionová evropská dotace, kterou farma v létě 2008 získala.

Video  Zeman oživil kauzu Čapí hnízdě: Klíčový moment o Babišovi i Monice  - abl
Video se připravuje ...

 

Ifigenie ( 7. prosince 2019 01:12 )

To stále nechápete o co vlastně jde tomu hnědokošiláči? Nebo jste tak natvrdlý? Zrádci a udavači Piráti cíleně chtějí zlikvidovat Agrofert, který je pátým největším zaměstnavatelem v ČR (v r. 2016 měl 25 tisíc zaměstnanců) a který je v českých rukách. Evidentním cílem celého tažení je nejen tažení proti nezkorumpovatelnému premiéru Babišovi, ale i zničení Agrofertu. Tuto českou společnost zničit a vytvořit tak výhodu pro některou z nadnárodních společností. Jinými slovy řečeno, buď budeme mít český Agrofert, nebo skončí zemědělská půda, kterou obhospodařuje, v zahraničních rukou. (Důležitým faktem také je, že různé pobídky pobírá celá řada i dalších podniků, nejen Agrofert). A velmi důležité je i ten fakt, že Agrofert hospodaří z velké části na pozemcích, které patřily Sudeťákům a které by zrušením Benešových dekretů chtěli zpět. Udavači a zrádci Piráti se o to snaží.... A Milion chvilek nenávisti to má přímo v popisu práce.

Ifigenie ( 7. prosince 2019 01:07 )

VSZ Zeman je normální sráč. Kauzu Čapí hnízdo, za jásotu demožumpy, přehodil na Šarocha a sám si umyl ruce. Já mu tedy nedůvěřuji, a myslím si, že se dost politicky medializuje a tudíž nemůže být objektivní. Bylo to krásně načasováno, bravo! A Milion chvilek nenávisti už zase chystá demonstraci a svolává své ovce. To zase bude bekotu, bééé.

dobryclovek ( 4. prosince 2019 15:24 )

nejvyší ubohost státního zástupce!! a co skutečný kmotři,tuneláři a ti co mu přiklepli dotace kdyby mu ji nepřiklepli není co řešit!! Kdyby nebylo Topolánka není Dalík,Kdyby nebylo Nečase není kantýnská kdyby nebylo Bema není Janoušek pěkně jebete ty zákony!!

panda82 ( 4. prosince 2019 15:08 )

V kterém roce byla dotace přiznána, že se teď tak vehementně řeší, co dělali úřednici když ji přiklepli, jak to že Babiš je na pranýři, on si ji přidělil, no proč do toho kafrají Piráti, když tu v tu dobu nebyli a Babiš nebyl premiér, není to nějak moc nápadně nebo z nás voličů dělají v . o . l . y

dobryclovek ( 4. prosince 2019 14:58 )

mafie na nejvyších místech !! pravda a láska zvítězí!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa