29 hodin v autobuse za 99 korun. FlixBus otevírá linku na Ukrajinu extrémně nízkou cenou

Autobus FlixBus v Kyjevě. Foto: FlixBusAutobus FlixBus v Kyjevě. Foto: FlixBus

Společnost FlixBus spustí od 11. prosince nové spojení z Plzně až do černomořského přístavu Oděsa. Přes 1800 kilometrů dlouhá trasa

Společnost FlixBus spustí od 11. prosince nové spojení z Plzně až do černomořského přístavu Oděsa. Přes 1800 kilometrů dlouhá trasa není úplně novou linkou: dosud ji provozuje společnost Regabus, která se stala novým dopravním partnerem FlixBusu.

Linka bude nadále jezdit pětkrát týdně, nový je především ceník. FlixBus se rozhodl nabídnout část jízdenek za zaváděcí cenu 99 korun. Podle rezervačního systému dopravce jsou v každém spoji za tuto cenu 3 sedačky. Kromě této akce bude cena začínat na 749 korunách.

Trasa linky vede z Plzně přes Prahu, Brno a Olomouc do Krakova a Lvova, odkud dál autobus pokračuje do Ternopilu, Umaně a Oděsy. Doba jízdy je 29 hodin a pět minut.

Nové spojení na Ukrajinu nabídneme se všemi standardy na palubě, na jaké jsou naši zákazníci zvyklí. V zelených autobusech je toaleta, Wi-Fi zdarma, klimatizace, elektrické zásuvky nebo více místa na nohy,“ řekla mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová.

Z autobusového nádraží v Plzni bude FlixBus směrem na Ukrajinu odjíždět každé pondělí, středu, čtvrtek, pátek a neděli ve 14.00, z Florence v Praze odjede v 16.15, v Brně zastaví na Zvonařce v 18.55 a z Olomouce odjede o hodinu později v 19.55. Do Krakova je příjezd naplánován na 23.15, do Lvova v 6.25 a na konečnou do Oděsy dorazí ve 20.05 hodin následujícího dne. V opačném směru budou od Černého moře odjíždět autobusy každé úterý, středu, pátek, sobotu a neděli v 9.00 ráno a na konečnou do Plzně dorazí o den později ve 12.45 hodin. Jízdní řád je v celostátním informačním systému.

FlixBus už provozuje linku z Prahy do Kyjevu, toto spojení jezdí třikrát týdně. Poptávky po cestování mezi Ukrajinou a Českem se snaží využít i další dopravci nejen na silnici: do Česka letos vstoupila ukrajinská letecká společnost SkyUp Airlines, Leo Express získal povolení k provozu vlaků do obce Medyka na polsko-ukrajinské hranici.

Tagy FlixBus RegaBus spojení Česko - Ukrajina Top Ukrajina
17 komentářů