NA VIMPERSKÉM DVORKU: ad Platby za odpad

NA VIMPERSKÉM DVORKU: ad Platby za odpad

Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Ohlédnutí za děním ve Vimperku v uplynulých dnech, co kdo řekl nebo zatajil, krátké glosy a komentáře, co nás čeká a nemine a k tomu někdy i drby z ulice a hospody. Vážně i nevážně, bez růžových brýlí a pochlebování vrchnosti.

 

Náš článek LIDÉ SI PŘIPLATÍ: Vánoční dárek vimperské radnice, který pojednává o chystaném zdražení poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, nezůstal bez odezvy. Převážná většina diskutujících na našem facebookovém profilu ve svých komentářích úmysl radnice odsoudila. Některé komentáře dnes zveřejňujeme v této rubrice magazínu. To proto, aby se s nimi mohli seznámit čtenáři, kteří nejsou uživateli facebooku. A rovněž tak zastupitelé, kteří budou v pondělí 9. prosince o návrhu hlasovat.

 

Komentáře zveřejňujeme bez redakční úpravy:

Blanka Marková Jestli dobře počítám, tak i kdyby 10% obyvatel v r. 2018 nezaplatilo MP za odpad, tak výběr tohoto poplatku převyšuje náklady na svoz netříděného kom. odpadu za r. 2018, uvedené v příloze návrhu nové vyhlášky o odpadech. Chápu, že se poplatek již víc jak 10 let nezvyšoval. Myslím si ale, že tím byli také obyvatelé motivováni a naučili se třídit, viz. https://www.zp.vimperk.cz/…/odpadove-hospodarstvi…/1611/ . Možná by bylo dobré vědět, kolik Kč Město Vimperk obdrželo jako odměnu za třídění odpadu. Také by bylo zajímavé vědět, kolik občanů vůbec poplatek za odpady neplatí!!!

Jirik Frejky Radnice se chová stejně jako naši vládní činitele špatně hospodaři vezmou si to od lidí…místo výstavby bydlení pro mladé i staré se koupí sak.. Aspoň že tu zrezivelou nerezovou vanu zvanou bazén nezastresi..

Alena Barabášová Tak fajn, třídit ani náhodou za co se budu snažit když z toho nemám nic.
Jo taková je doba ani kuře zadarmo nehrabe za všechno se platí tak až budu já mít přínos z toho že třídím odpad tak se budu snažit třídit, ale takhle žádná motivace.

Terka Koubová Jinde osvobozují seniory od placení svozu odpadu. Novorozenci neplatí do 1. roku svoz odpadu. Jen Vimperk vesele svoz odpadu zdražuje. No jo. Vždyť tu halu od SAK za 7.5 míče z něčeho zaplatit musí…

Anna Předotová Lidi, třídíte proto aby tu z naší planety nebyla jedna veliká skládka (reciklace)mimo jiné.Ale to že město zdražuje svoz i přesto že je “1” v třídění…..To je docela podraz.Ale buďte na druhou stranu rádi,jinde platí i více.

Kateřina Kopecká Třídění odpadu a poplatek za popelnice spolu úplně nesouvisí, což z tohoto článku není úplně jasné. Naopak by se dalo říct, že je návodný, aby si to ten co si tento článek myslel. Zkuste se nejdříve informovat, a pak tu vypisovat své názory. Jedná se totiž o komunální odpad, tzn. směsný, pokud to dobře chápu. Druhá věc je ta, že lidí je stále více a zvyšují se náklady na dopravu, mzdy těch lidí, co odpad vyváží apod. A cca 150 Kč ročně snad nikoho nezabije, nebo ano? Čeho docílíte tím, že nebudete třídit? Akorát toho, že bude v popelnicích více PET lahví, papíru atd. Takže to stejně zase bude dražší, protože se toho do popelnice vejde méně. Netřídit asi není úplně ta nejlepší cesta..

Terezka Hudcová Nepřehání to s tou cenou už trošku? 636,- za osobu včetně dětí už se mi zdá být docela dost.

 Dana Jiroušková Tak končím s tříděním. Aby se mi doma hromadily tři, čtyři nádoby na třídění a platit? Třídím velice poctivě a za to si připlatím? Děkuji

Radoslav Myslík Smutný, motivace pro všechny třídit odpad.

Iveta Miklasová Teď už nikdo třídit nebude, místo aby lidi měli výhody jako v jiných městech (obcích) slevu na ceně za odpad tak ještě více zaplatí. A proč takové zdražení najednou? Zdražuje se všechno, ale většinou se to dělá postupně.

 

Připravil: (zj)

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře