Hlavní obsah

Neskutečné dělo Rodriho. Měl jsem štěstí, že mě netrefil! Odletěl bych až na Jamajku, žertoval Sterling

Burnley/Praha

Rána jako z děla! Manchester City potvrdil roli favorita a na hřišti Burnley zvítězil v rámci 15. kola Premier League poměrem 4:1. Famózní trefu si připsal španělský fotbalista Rodri, který ve druhém poločase zvyšoval na 3:0 famózním halfvolejem, div neprotrhl síť za domácím gólmanem. O jeho gólu po utkání žertoval útočník Raheem Sterling, který měl co dělat, aby se svištící pumelici dokázal vyhnout.

Foto: Carl Recine, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Rodri oslavuje gól v utkání 15. kola Premier League proti Burnley

Článek

První trefu úterního utkání si připsal Brazilec Gabriel Jesus ve 24. minutě duelu. A stejný střelec zvyšoval na 2:0 už pět minut po změně stran. Definitivní klid fotbalistům Citizens zajistil Rodri. A jeho gól musel diváky nadchnout.

Když na jeho kopačku v 68. minutě střetnutí doputoval odražený balón dva metry před velkým vápnem, španělský záložník o ničem nepřemýšlel a neskutečnou dělovkou rozvlnil síť za zády gólmana Nicka Popeho potřetí.

To, že rána měla parametry balistické střely, potvrzuje i pozápasový tweet Raheemema Sterlinga. Toho totiž Rodriho pumelice minula jen těsně kolem hlavy. „Štěstí, že mě jeho (Rodriho) střela netrefila do obličeje, protože bych nejspíš odletěl rovnou zpět na Jamajku," žertoval anglický reprezentant.

Výhra v poměru 4:1 znamená pro Manchester City poskočení na druhou příčku Premier League a aktuální ztrátu 8 bodů na vedoucí Liverpool. Ten má ale k dobru dnešní zápas proti Evertonu. Stejně tak 3. Leicester, který doma přivítá Watford.

Reklama