Zákazníci firmy Amazon letos před svátky opět rekordně nakupují, Cyber Monday 2019 se stalo dnem největších objemů nákupů v historii firmy

Zákazníci firmy Amazon si mezi Dnem díkůvzdání a Cyber Monday objednali stovky miliónů položek zboží

Letos navíc firma Amazon překonala prodejní rekordy i na BlackFriday, které se stalo nejlepším „černým pátkem“ v historii firmy

V pondělí při Cyber Monday 2019 zákazníci přes Amazon nakoupili nejvíce zboží od třetích stran, většinou od malých a středních firem v historii firmy

Zákazníci také nakoupili rekordní počet zařízení od firmy Amazon, nejprodávanějšími produkty se celosvětově stal hlasový asistent Echo Dot, streamovací zařízení Fire TV Stick 4K a hlasové ovládání Alexa Voice Remote

(NASDAQ:AMZN) - Společnost Amazon dnes oznámila, že Cyber Monday pondělí se stalo opět dnem největších prodejů v historii firmy, podle celosvětového počtu objednávek. Zákazníci z celého světa nakoupili rekordní množství různých produktů, přičemž jen mezi Dnem díkůvzdání a Cyber Monday uzavřeli stovky miliónů objednávek.

Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku letos zákazníci v obchodech Amazon na celém světě nakoupili o milióny zařízení Amazon více, přičemž nejprodávanějšími produkty byly hlasový asistent Echo Dot, streamovací zařízení Fire TV Stick 4K s hlasovým ovládáním Alexa Voice Remote.

"Snažili jsme se našim zákazníkům letošní sváteční období maximálně zpříjemnit, hlavně vzhledem k tomu, jak krátká letošní nákupní sezóna je," řekl Jeff Wilke, generální ředitel firmy Amazon pro péči o zákazníky.

"Velice nás těší, že zákazníci i nadále obchody Amazonu navštěvují v hojném počtu a nakupují zde věci pro své blízké. Děkujeme našim zákazníkům i zaměstnancům po celém světě za to, že letošní sváteční nákupní víkend byl opět nejlepší v historii firmy."

Nejdůležitější události svátečního víkendu:

● Letos na BlackFriday a Cyber Monday zákazníci dohromady nakoupili nejvíce hraček v historii firmy. Nejprodávanějšími hračkami mezi desítkami miliónů objednávek byly LEGO Star Wars Darth Vader's Castle, hra Monopoly: Disney Frozen 2 Edition a hry od firmy Hasbro, jako jsou Jenga, Guess Who a Candy Land Kingdom of Sweet Adventures.

● Cyber Monday byl rovněž dnem, kdy se prodalo nejvíce oděvů a módních výrobků v obchodě Amazon Fashion v historii firmy. Mezi nejprodávanější zboží patřil akrylový klobouk Carhartt Men’s Acrylic Watch Hat a mikina s kapucí Champion Men’s Powerblend Fleece Pullover Hoodie pro muže.

● Na BlackFriday a Cyber Monday si zákazníci z celého světa v obchodech Amazon objednali více než 25 miliónů kusů domácích spotřebičů a potřeb pro domácnost.

● Nejprodávanějšími spotřebiči na BlackFriday v USA byla zařízení Echo Dot, Fire TV Stick with Alexa Voice Remote, Instant Pot Duo80 - 8 Quart, zdravotní aplikace 23andMe Health + Ancestry Service: Personal Genetic DNA Test, L.O.L. Surprise! Winter Disco Bigger Surprise a robotický vysavač iRobot Roomba 675 Robot Vacuum.

● Na Cyber Monday letos zákazníci nakoupili o více než 4 milióny produktů více, oproti stejnému období loňského roku, přičemž nejprodávanějšími produkty byly elektrický zubní kartáček Oral-B Genius Pro 900, dárková sada esenciálních olejů Lagunamoon Essential Oils Top 6 Gift Set a makeup a řasenka L'Oreal Paris Voluminous Makeup Lash Paradise Mascara.

● Nejvíce se prodávalo zboží v kategoriích hračky, domácí spotřebiče, móda, zdraví, osobní hygiena a kosmetika.

● Nejprodávanějšími produkty v obchodech Amazon na Cyber Monday v USA byly Echo Dot, Fire TV Stick with Alexa Voice Remote, modelína Play-Doh Sweet Shoppe Cookie Creations, kávovar Keurig K-Cafe Coffee Maker a stavebnice LEGO City Ambulance Helicopter 60179 Building Kit.

● Nezávislí prodejci v obchodech Amazon - většinou malé a střední podniky - prodaly na Cyber Monday 2019 nejvíce svého zboží v historii.

● Již třetí rok v řadě firma Whole Foods Market překonala rekord v prodeji krocanů, kteří se na Den díkůvzdání prodali.

● Firma Amazon za 5 dní od Dne díkůvzdání po Cyber Monday dodala svým Prime členům v USA milióny potravin a nápojů. Nejprodávanějšími produkty obchodů Amazon Fresh a Whole Foods Market byly medová jablíčka, citróny a avokádo.

● Nejprodávanějším zbožím v obchodech Amazon Books a Amazon 4-star byly zástrčka Amazon Smart Plug, hlasový asistent Echo Dot a reproduktory All-New Echo Dot Smart Speaker s hodinami, panenky L.O.L. Surprise! Dolls, Wrecking Ball (Diary of a Wimpy Kid Book 14) a bezdrátová kamera Wyze Cam 1080p HD Indoor Wireless Smart Home Camera s nočním viděním.

Rekordní víkend pro elektronické přístroje

● Během svátečního víkendu nakoupili zákazníci v obchodech Amazonu rekordní množství zařízení od Amazonu.

● Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku se prodalo o milióny zařízení Amazon více, přičemž nejprodávanějšími produkty byly zařízení Echo, Fire TV, Kindle a tablety Fire.

● Uplynulý nákupní víkend byl rekordní také pro domácí spotřebiče, kterých se v obchodech Amazon na celém světě prodalo milióny kusů. Nejprodávanější domácí spotřebiče byly robotický vysavač iRobot Roomba 675 Robot Vacuum, kamera Furbo Dog Camera a chytrá zástrčka Wemo Mini Smart Plug.

● V celosvětovém měřítku se absolutně nejprodávanějšími produkty firmy Amazon staly hlasový asistent Echo Dot, streamovací zařízení Fire TV Stick 4K s hlasovým ovládáním Alexa Voice Remote.

Sváteční nákupy snadno a rychle s doručením zdarma

Ultra rychlá dodávka potravin s doručením ZDARMA: členové služby Prime se mohou těšit na ultra rychlou dodávku potravin zdarma z obchodů Amazon Fresh a Whole Foods Market. V nabídce je celá řada různých potravin pro sváteční období, včetně masa, plodů moře, zemědělské výrobky, pochutiny a další nezbytné potřeby pro domácnost se super rychlým dodáním do jedné až dvou hodin. Členové Amazon Prime, kteří žijí ve více než 2000 městech, kde je doručovací služba k dispozici si mohou vyžádat pozvánku k nákupu v obchodech Amazon Fresh nebo Whole Foods Market. Více informací najdete na amazon.com/grocery.

Dobrá zpráva pro lenochy: kromě dodávky zdarma u více než 100 miliónů položek, které Amazon nabízí všem zákazníkům, mají členové služby Prime v USA možnost nakoupit s dodávkou zdarma dalších 10 miliónů položek, s doručením do jednoho dne (Prime Free One-Day Delivery) a milióny položek s doručením v den objednání (Same-Day Delivery) ve 46 metropolitních oblastech.

Více možností doručení než kdy předtím: o letošní sváteční nákupní sezóně si zákazníci mohou své balíčky vyzvedávat v řadě výdejních míst Amazon Hub po celých Spojených státech amerických, které najdete v obchodech Rite Aid, GNC a Stage a také v nezávislých lékárnách Health Mart. Navíc aplikace Locker nebo Locker+ umožňuje vybrat si doručení desítek miliónů produktů snadno a rychle do 900 měst a obcí. Výdejní místa Amazon Hub najdete na webové stránce amazon.com/Hub. Předplatitelé služby Prime navíc mohou v 50 městech USA a v jejich okolí využívat bezpečné a rychlé doručení zboží prostřednictvím služby Key by Amazon. Předplatitelé služby Prime, kteří nechtějí svým blízkým zkazit překvapení, si mohou ve službě Amazon Day vybrat takové datum dodání, kdy jejich blízcí nebudou doma.

SOCIÁLNÍ SÍTĚ:

Facebook: @Amazon

Instagram: @Amazon

Twitter: @Amazon

Webová stránka: amazon.com/cybermonday

O společnosti Amazon

Amazon se řídí čtyřmi principy: posedlost zákazníkem namísto zaměření na konkurenty, vášeň pro vynalézavost, závazek k provozní dokonalosti a dlouhodobé myšlení. Hodnocení zákazníků, nakupování na jedno kliknutí, osobní doporučení, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, tablety Fire, Fire TV, Amazon Echo a Alexa, to jsou některé z produktů a služeb propagovaných společností Amazon. Další informace najdete na adrese amazon.com/about, a sledujte @AmazonNews.

Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191203005397/en/

Kontaktní informace:

Amazon.com, Inc.

Media Hotline

Amazon-pr@amazon.com

www.amazon.com/pr

Zdroj: Amazon.com, Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-trh-internet-Amazon.com

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.