Hlavní navigace

Proč by verze Windows 10 1909 neměla být jednorázovou záležitostí (9)

5. 12. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: © pressmaster - Fotolia.com
Nikdy není snadné odhadnout, co Microsoft dělá, pokud jde o jeho plány pro Windows 10. Ale způsob, jakým řešil aktualizace v roce 2019, by mohl trochu naznačit, co plánuje dělat v roce 2020 a dále.

Předchozí díl

Na druhou stranu, jestliže Microsoft verzi Windows 10 2009 nepřeskočí, ale zařadí ji v průběhu vydávání oficiální verze 2003 do programu Insider, pak se společnost vrátí k modelu z let 2017 až 2018, sestávajícímu ze dvou relativně rovnocenných feature upgradů, z nichž každý bude zahrnovat významné změny ve funkcionalitě operačního systému.

Další potenciální vodítko týkající se budoucích machinací Microsoftu se objevilo počátkem listopadu, když společnost oznámila, že zruší kruh „Skip Ahead“ v rámci Windows Insideru. Dalšími kruhy v rámci Insideru jsou Slow (pomalý) a Fast (rychlý), které zůstanou zachovány, stejně jako Release Preview.

(Insider využíval program Skip Ahead počátkem tohoto roku k přesouvání dobrovolníků na verzi 20H1 namísto očekávané verze 1909. S tím, jak finišoval jarní upgrade (Windows 10 1903), přesunul program 20H1 do standardního okruhu Fast.)

Důvod pozastavení kruhu Skip Ahead Microsoft neuvedl. „Od nynějška nebudeme nabízet Skip Ahead jakožto možnost, kterou by mohli využít Insideři,“ napsal LeBlanc v blogovém příspěvku z 5. listopadu. „Naším cílem je poskytnout každému v rychlém kruhu ty nejčerstvější buildy najednou.“

ICTrocenka

Právě to byl Skip Ahead. „Jde o jedinečnou verzi rychlého kruhu, která Insiderům umožňuje přeskočit na buildy Windows 10 Insider Preview v příštím vydání (releasu) Windows, zatímco dokončujeme aktuální release,“ napsal Microsoft v on-line dokumentaci, která zatím nebyla zrevidována a odkazy na tuto možnost z ní tedy prozatím nebyly smazány.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?