Volejbalisté o víkendu hráli dva zápasy naprosto rozdílně

budejovice _dobiVOLEJBALISTÉ NA 50%
Druhou polovinu soutěže jsme začali na domácí půdě. Nejprve jsme v pátek přivítali nováčka z Hradce Králové. Vzhledem k tomu, že zasedal výbor ČVS, převzal roli trenéra Dan Kasan. Postavil osvědčenou sestavu s Víťou Šimkem na nahrávce, Jirkou Hurytou a Adamem Benáčkem na bloku, Honzu Kučeru na univerzálu a smečaře Štěpána Žabu a Romana Jašu. Libera byli Marek Slavík a Jirka Koukal. Stále máme zraněné Martina Pavlovského a Ríšu Stanislava. Naopak již se s námi rozcvičoval Dominik Žaba.

Zápas byl od začátku v naší režii. Celý zápas až na začátek prvního setu jsme si udržovali bezpečný náskok a všechny koncovky jsme bez problému vyhráli. Druhý den bylo vše jinak. Stejná sestava, stejná tělocvična, ovšem podstatně silnější soupeř. Liberec nepřijel s nejsilnější sestavou, ale také ne s nejslabší. Jistotu jim dával liberecký internacionál Vencovský a mladíci v čele s juniorskými reprezentanty Drahoňovským a Hendrichem se překonávali. Nás tento zápas nezastihl v optimální formě. Spíš v hlubokém útlumu. Nedokázali jsme se po celý zápas dostat do potřebného tempa. Naše hra postrádala přesnost, razantnost, agresivitu a ani tradiční bojovnost nebyla na výši a výsledkem bylo jasné vítězství béčka Dukly Liberec. Do hry se kromě základní sestavy dostali ještě Dominik a Ondřej Žabovi a Dominik Medek. V tabulce si držíme čtvrté místo za pražskými Lvi, se kterými máme stejný počet bodů, ovšem máme méně vítězství. Liberec se také díky vítězství v Nymburku s kadetskou reprezentací dotáhl na nás na jeden bod. Mimochodem záloha Liberce zažila výborný prvoligový víkend. Všechny tři zápasy vyhrála 3:0 a ještě k tomu u soupeřů.

Nyní po týdenní přestávce bude 1. liga pokračovat. Hrát budeme opět doma. V pátek 6.12. od 19.30 s B týmem Českých Budějovic (první zápas 0:3) a v sobotu 7.12.od 18.00 hod. s Dobřichovicemi (2:3). Rok zakončíme další týden v Praze s MFF a B týmem Lvů.

Výsledky:
VELMEZ – Hradec Králové 3:0 (18,18,16)
VELMEZ – Liberec B 0:3 (-23,-21,-21)
Sestava: Šimek, Jaša, Huryta, Benáček, Kučera, Žaba O., Žaba Š., Žaba D., Pospíšil, Smetana, Medek, Pokorný, libera: Slavík, Koukal.

muži

 

 

 

 

Petr Juda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.