Jaromír Hanzlík: Utajený byznys s džíny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jaromír Hanzlík: Utajený byznys s džíny

Jaromír Hanzlík s přítelkyní na premiéře filmu Ženy v běhu
Jaromír Hanzlík s přítelkyní na premiéře filmu Ženy v běhu (Blesk:Martin Hykl David Kundrát)

Jeden z našich nejoblíbenějších českých herců nedávno podlehl nostalgické náladě a zavzpomínal na staré časy, kdy některé prodejní artikly byly naprosto nedostatkovým zbožím. Proto, aby je tenkrát lidi mohli mít, dělali neuvěřitelné kousky.

Jaromír Hanzlík (71) propadl vzpomínkám ve chvíli, když křtil knihu Michala Petrova s názvem Jeans Story. Pokud jde o džíny, vysypal z rukávu několik velmi vtipných historek, kdy byly kalhoty z rifloviny velmi nedostatkovým zbožím. A mít je z vás okamžitě udělalo ikonu. „Já si pamatuju, že když tady byl v 70. letech Tuzex, jedním z nejvyhledávanějších artiklů byly džíny, které se tam kupovaly. A já mám takovou historku o mém kamarádovi z Lanškrouna. Ten jako mladej někde sehnal bony, jel do Prahy, koupil rifle, vrátil se s nimi zpět a půjčoval je za pět korun na odpoledne. Představte si to! Dostal pětikorunu, platící se prošel Lanškrounem a druhý den v nich šel zase někdo jiný. Byla to doba, kdy všechno, co přicházelo ze Západu, bylo úžasný,“ zavzpomínal herec pro magazín Sedmička.

Zároveň zmínil, že velmi výhodné bylo vozit rifle i do Ruska. „Já jsem byl s vinohradským divadlem několikrát na zájezdu v Moskvě. Nejlepší artikl, který jste mohli do Ruska vzít, byly džíny. Když jste je tam přivezli, mohli jste se vrátit s vrtačkou, digestoří, nebo dokonce barevným televizorem,“ zavtipkoval na závěr Hanzlík pro uvedený časopis.

Na vtipný rozhovor s Jaromírem Hanzlíkem se můžete podívat zde: 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.