O nás     Inzerce     KontaktSpolehlivé informace o IT již od roku 2011
Hledat
Nepřehlédněte: Usnadní vám práci: Pozoruhodné IT produkty pro rok 2024
Správa dokumentů
Digitální transformace
Informační systémy
Hlavní rubriky: Informační systémy, Mobilní technologie, Datová centra, Sítě, IT bezpečnost, Software, Hardware, Zkušenosti a názory, Speciály

Pozoruhodné IT produkty 2024
E-knihy o IT zdarma
Manuál Linux

Předplatné Microsoft 365 pro domácnosti se blíží

Pravděpodobně už na jaře příštího roku by nabídku společnosti Microsoft mohly obohatit nové položky s obchodním názvem Microsoft 365 Life. Pokud se neoficiální informace zdrojů Mary Jo Foleyové, která se na svět redmondské firmy specializuje, v dohledné budoucnosti potvrdí, půjde o rebrandované stávající sady Office 365 Personal a Home, jež doplní další nástroje.

O příchodu spotřebitelské varianty řešení Microsoft 365 spekulují oborová média od minulého roku. Domácnostem by ve formě předplatného měla nabídnout kombinaci stěžejních produktů firmy Microsoft, konkrétně operačního systému Windows 10, kancelářské sady Office a dalších nástrojů či služeb z oblasti bezpečnosti nebo komunikace.

Zdroje, jimž Mary Jo Foleyová zjevně naslouchala na letošní konferenci Credit Suisse Annual Technology, Media & Telecom Conference, ovšem naznačují, že může jít převážně o rebranding stávajících verzí Office 365 Personal a Home. Tím by ze hry vypadl samotný operační systém. Odpovídala by tomu i další informace, opět neoficiální, aby nevznikl mylný dojem, o zachování stávajících cen. Sady dostanou pouze nové nástroje, například správce hesel nebo spotřebitelskou novinku z podnikového světa s názvem Teams for Life.

Nabídky Microsoft 365 dnes existují ve verzích pro podniky a školství. Oproti minulosti chce společnost Microsoft jejich hlavní složky, tj. Windows, Office a bezpečnostní nástroje, podstatně více integrovat, aby nepůsobily jen jako balíček tří produktů prodávaných v jedné licenci. Toto je jedna z mála oficiálních informací tohoto článku, jež na konferenci Credit Suisse zazněly.

Spotřebitelská varianta s dodatkovým označením Life a kódovým názvem Alta se minimálně prozatím a zcela neoficiálně (ano, spekulativně) vydává méně revoluční cestou. Na trhu se mohla objevit již v létě 2019, ale zatím k tomu nedošlo. Z různých zmínek zástupců společnosti Microsoft nicméně vyplývá, že úmysl nabídnout domácnostem nový produkt ze světa „světově nejproduktivnějšího cloudu“ stále trvá či platí.

 


(5. 12. 2019 | Lukas_Kriz)

Facebook Twitter
Komentáře, názory a rady

Zatím sem nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první...

>>> Číst a vkládat komentáře <<<
©2011-2024 BusinessIT.cz, ISSN 1805-0522 | Názvy použité v textech mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků.
Provozovatel: Bispiral, s.r.o., kontakt: BusinessIT(at)Bispiral.com | Inzerce: Best Online Media, s.r.o., zuzana@online-media.cz
O vydavateli | Pravidla webu BusinessIT.cz a ochrana soukromí | Používáme účetní program Money S3 | pg(7481)