Před a po. Podchod na sídlišti Březenecká má nový kabát. Foto: e-chomutovsko
Chomutov

Chomutov - Oba podchody pod silnicí I/13 na Březenecké a Písečné prošly v průběhu minulých měsíců kompletní rekonstrukcí.

Náklady na renovaci podchodů činily 7 milionů korun a byly ze sedmadevadesáti procent hrazeny z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury. “Když na počátku minulého roku vyhlásil Státní fond dopravní infrastruktury výzvu pro financování výstavby, modernizace a opravy místních komunikací a veřejně přístupových účelových komunikací v místech křížení s nadřazenou dopravní infrastrukturou, ihned jsme se s technickými službami a vedením města shodli, že o ni zažádáme zrovna pro opravu stávajícího stavu podchodů na sídlištích, který trápil nejen místní,” zhodnotila vedoucí odboru rozvoje a investic Hana Nováková.

Podchody prošly sanací všech konstrukcí, byly provedeny práce, které prostory připravily na instalaci osvětlení a kamerových systémů a na závěr se řešila výmalba a izolace proti vodě.

“Cílem bylo rozhodně vytvořit podchody uživatelsky přívětivé, aby působily moderně a bezpečně. A to se nám, myslím, povedlo. V následujících týdnech to završí výměna stávajícího osvětlení za nová LED světla, díky kterým bude prostor ještě o něco příjemnější,” doplnila projektová manažerka Petra Brožíková. Na Písečné navíc už delší dobu funguje kamerový systém. Ten už se připravuje také pro Březeneckou.

Poslední úpravy čekají také na podchod v ulici Štábního Kapitána Kouby, který byl rekonstruován v rámci loňského ročníku participativního rozpočtu. Po vybudování nového přípojného místa elektrické energie, bude nové osvětlení moci fungovat nepřetržitě stejně jako kamerový systém, který bude podchod monitorovat.

0512podchod2

Zničený podchod na sídlišti Březenecká, kudy se chodí k zooparku (foto z dubna letošního roku).

0512podchod3

Podchod na sídlišti Březenecká dnes.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru