Na Mezinárodním hudebním festivalu L. Janáčka vystoupí Hradišťan

Na Mezinárodním hudebním festivalu Leoše Janáčka vystoupí v příštím roce Hradišťan, operní pěvec Adam Plachetka či světový klavírista Jean Efflam Bavouzet. ČTK to dnes řekla mluvčí přehlídky Michaela Dvořáková. Festival bude od 27. května do 1. července 2020 v Ostravě, Hukvaldech a dalších pěti městech Moravskoslezského kraje.
Hradišťan

V Evangelickém Kristově kostele v Ostravě zazpívá 29. května Plachetka slavné árie Wolfganga Amadea Mozarta a neznámé árie jeho rivala Antonia Salieriho, uvedl ředitel akce Jaromír Javůrek.

Druhým zveřejněným koncertem bude vystoupení světového klavíristy Jeana-Efflama Bavouzeta za doprovodu rezidenčního festivalového orchestru – Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Koncert se uskuteční 4. června v sále Domu kultury města Ostravy a v programu zaznějí především díla francouzských impresionistů.

Další koncert podle Javůrka uspokojí zase zcela jiné publikum. “V den slunovratu, tedy v neděli 21. června vystoupí v amfiteátru Hukvaldské obory legendární soubor Hradišťan s uměleckými vedoucími Jiřím Pavlicou a Ladislavou Košíkovou,” doplnil.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]

Mohlo by vás zajímat