O životě v dodávce na Novém Zélandu povypráví Vendula Žáková

vanlifeVanlife, v předkladu život v dodávce, je synonymem pro cestovatelskou svobodu a nezávislost," říká Vendula Žáková, rodačka z Mostišť, která už 7 let pracuje a cestuje po světě.

Hlavním důvodem Venduly pro přestěhování se do dodávky byla touha po pomalejším životě. Užívat si maličkostí, po probuzení pozorovat východ slunce nad oceánem, jít si zasurfovat při západu a nasávat atmosféru zemí jako místní, ne jako turisti. Vanlife pro ni byla jasná volba. Vendula a její australský partner Marcel si vlastnoručně postavili obytnou dodávku, ve které žijí přes pět měsíců a procestovali celý Nový Zéland.

Pro občany Velkého Meziříčí a jeho širokého okolí si na toto téma cestovatelka připravila přednášku, kterou můžete navštívit ve dvou termínech. První se uskuteční 6. prosince v Katolickém domě „Kaťák" v Křižanově, druhá přednáška proběhne v sále „hasičky" ve Velkém Meziříčí 12. prosince 2019.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.