První prosincový týden je bohatý na všelijaké trailery k blížícím se snímků. Nejrůznější filmové společnosti se vzájemně předhánějí. Včera jsme dostali dlouho očekávaný trailer na 25. bondovku a dnes tu máme nový trailer na hranou verzi jedné z nejoblíbenějších disneyovek vůbec. 

-reklama-


Mulan je snímek vycházející ze stejnojmenného animovaného filmu z roku 1998 (u nás známý jako Legenda o Mulan). Po více jak 21 letech tedy dostaneme nové zpracovaní.

Jedno je jisté, hraná verze Mulan bude daleko vážnější. Ani ve druhém traileru jsme neviděli drobného dráčka Mushu, po kterém diváci tak dychtivě touží. Jak se však podle dostupných informací zdá, tak bychom v novém zpracovaní oblíbeného draka vidět neměli.

Mimo absenci draka uvidíme další řadu změn. Neúprosného Huna známého jako Shan Yu nahradil Bori Khan, který bojuje po boku čarodějky. O roli ústředního záporaka filmu se tak perou hned dvě postavy najednou.

Nové podání Mulan je bezpochyby odvážné. Kromě vážnější atmosféry se můžeme těšit také na elegantní zpracování vizuální stránky, které hýří všemi barvami. Vzhledem k absenci některých charakterů a přidání nových, lze očekávat i jiný příběh.

Mulan je jedním z nejdražších filmů, jaký kdy společnost Disney natočila. Soudě podle prvních ukázek to vypadá, že by se další ze série hraných remaků mohl tentokrát vydat po vlastní ose a nebýt jen hranou kopií úspěšného animáku.

Jak se vám nové zpracování zatím líbí? Plánujete zhlédnout pohádku na bílém plátně? Hraná verze Mulan dorazí do našich kin již 26. 3. 2020.

-reklama-