Duben

Speciál: Bonusová sekce filmu Godzilla II Král moster

Vydáno dne 06.12.2019
Stručně řečeno obsahuje několik velice pozoruhodných nápadů, které se ovšem nějakým záhadným způsobem jaksi vytratily během realizace.
 




























 
A proto výsledný sestřih nedopadnul nejlépe. Snad za to může i skutečnost, že zatímco Godzilla jest nedílnou a světoznámou součástí popkultury (byť tedy její prapůvodní význam nespočíval v ničem zábavném, nýbrž varovném), Mothra a Rodan a Ghidora v tomto směru poněkud zaostávají. Ale pojďme k extra materiálům. Vedle KOMENTÁŘE A TRAILERŮ najdeme na Blu-ray čtyři VYNECHANÉ SCÉNY. Z žádné z nich se nedozvíme prakticky nic podstatného, takže asi dobře, že to nedotáhly do finální verze.

WELCOME TO MONSTERVERSE nám ve zkratce připomene, že každá kultura má svoje monstra a zamyslíme se, kdo si zaslouží být na špičce potravního řetězce. MONSTERS ARE REAL je video, ve kterém bude zopakováno, jak moc máme rádi monstra. Prakticky od nepaměti, neboť se na okamžik podíváme jak na pravěké jeskynní malby, tak na ostrov Komodo, protože bude řeč také o dracích, které znají všichni a všude. Naopak padne zmínka, že na světě stále můžou existovat tvorové, se kterými jsme se ještě nesetkali. Ale nejsou náhodou největšími monstry lidé?!?

MONSTER TECH: MONARCH JOINS THE FIGHT poukáže na přístroje, které tato organizace využívá - viz kupříladu The Oxygen Destroyer či The Orca, která funguje de facto na principu Arafonu z Arabely. Na jednu stranu bude vyzdvihnuta lidská představivost, na stranu druhou dojde na lidskou neřest spočívající v tom intervenovat do věcí, do kterých bychom se neměli plést. Ostatně tohle je téma už pořádné řady filmů včetně Geostormu, Jurského světa, Hollow Mana nebo Zrození Planety opic.
 
 










 
MILLIE BOBBY BROWN: THE FORCE OF NATURE se ve čtyřech minutách zabývá předstvitelkou malé Madison, tj. dcery Marka a Emmy (Vera Farmiga). Nepřekvapivě o ní všichni, zvláště pak O'Shea Jackson, mluví hezky. Pěkné, ale o nic moudřejší po zhlédnutí nebudeme. MONARCH IN ACTION nás ve vícero videích zavede na různá místa, kde se setkáme s výše uvedenými monstry. A bude naznačeno, že Godzilla možná něco ví. EVOLUTION OF THE TITANS se soustředí přímo na monstra. Dozvíme se o přístupu ke všem čtyřem. To titulní si prý už jako malý kreslil režisér Michael Dougherty na křesťanské škole do bible. Je zajímavé, že tvůrci filmu Pokémon: Detektiv Pikachu rovněž tvrdí, že jako malí měli rádi pokémony, že filmaři zodpovědní za G. I. Joe počiny si hráli s těmito figurkami apod.

Tříhlavá Ghidora zase vznikla metodou performance capture, takže nahlédneme i do ateliéru. Dojde pochopitelně i na démona ohně Rodana (nikoli Rodena). MONSTERS IOI se znovu zabývá těmito čtyřmi. Navíc nabízí představovačky základních informací o nich, které se však na obrazovce pouze mihnou. Ale bonusová sekce filmu Godzilla II Král monster do značné míry pomůže objasnit některé nejasnosti týkající se samotného filmu, takže pokud Blu-ray ještě nevlastníte, můžete to v klidu napravit.

FOTO: Warner Bros.
 
(Autor: Tomáš Kordík)
 

DVD

Recenze: Lidé pod schody

Na Blu-ray nedávno vyšla i tahle poněkud bizarní podívaná, pod kterou se podepsal jeden legendární hororový... celý článek
 
Přidat na Seznam.cz