Centrum kultury Lovoš se otevřelo výstavou časosběrných fotografií z průběhu rekonstrukce
Zdroj: www.meulovo.cz
Zajímavosti

Lovosice - Kompletně zrekonstruované Kulturní centrum Lovoš je výsledkem silné vize vedení města. Cílem bylo vybudovat komunitní centrum nejen pro město Lovosice, ale i pro celý region. Multikulturní a mezigenerační propojení centra je zde právě podporováno i designem.

„Inspirací pro vizi města byly osobně navštívené kavárny v USA, Francii, Německu a v neposlední řadě kavárna Káva s párou v nedalekých Litoměřicích,“ zmínil starosta pan Milan Dian. „Zde došlo k bravurní rekonstrukci starého nádraží, která zachovává původní prvky, a přesto působí moderně a zapadá do kontextu doby. Protože město Lovosice též zvažovalo rekonstrukci historické budovy, která by znovu poskytla občanům široké spektrum vyžití, spojovala generace a byla skutečně reprezentativní, bylo osloveno lifestylové studio Le Patio, které realizovalo výše zmíněnou kavárnu,“ upřesnil starosta.

Návrh nového designu Kulturního centra přinesl čtyři velké koncepční změny. Poprvé se propojily obě části budovy nejen vizuálně, ale i fyzicky chodbou. Dá se tedy pohodlně projít z infocentra až přímo do divadla. Vchod budovy se logicky přesunul na hlavní třídu – ulici 8. května. Vznikla nová grafická identita kulturního centra. „KC Lovoš slouží všem občanům, proto bylo samozřejmostí jej udělat bezbariérové,“ sdělila designérka Monika White.

,,Byl dokončen projekt, který dnes svým rozsahem a komplexností přesahuje regionální význam,“ doplnil starosta. Zrekonstruovaný multifunkční prostor, naplňuje požadavky široké škály obyvatel a svou estetickou propracovaností, nebývalým kouzlem a atmosférou tak mění životy a vnímání návštěvníků. Výstavu fotografií z přestavby je možné si prohlédnout v LOVO galerii do konce letošního roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru